parallax background

The North Face Talus 2

NRS Bill's bag 65L in a canoe
NRS Dry Bags
november 15, 2019
Amazonas Adventure Tarp on a canoe trip
Amazonas Adventure Tarp
oktober 31, 2019
 

The North Face Talus 2


Op de Appalachian trail ruilden we, omwille van het gewicht, onze Hilleberg tent even om voor een andere tent. We twijfelden lang om de Appalachian Trail te wandelen met onze Amazonas hangmatten, maar kozen uiteindelijk toch voor een tent. Ons oog viel op de lichtgewicht Northface Talus 2. Een prachtige tent waar we verbazend positief over zijn, en de kleur komt perfect overeen met ons eigen WeLeaf-oranje. We hebben ongeveer veertig nachten in de tent geslapen, ruim voldoende voor een goede review.

(+) Veel ruimte
De Talus 2 is verrassend ruim vanbinnen. We kunnen makkelijk met twee personen in de tent liggen en rechtop zitten zonder de randen te raken. Ideaal dus om uit te rusten na een lange wandeldag zonder krampachtige bewegingen te moeten maken.
(+) Twee ingangen en twee voortenten
de Talus 2 heeft twee ingangen met aan beide ingangen een kleine voortent om je schoenen en backpack neer te zetten. Ieder heeft dus zijn eigen ingang en we moeten niet onhandig over elkaar kruipen, vooral in het midden van de nacht om naar het toilet te gaan.
(+)Makkelijk op te zetten
de tentstokken bestaan uit één integraal systeem dat makkelijk is op te zetten als je het eenmaal gedaan hebt. Met twee personen gaat het wel een stuk makkelijker dan alleen.
(+)Stand-alone
Een van de grootste voordelen is dat de tent stand-alone is. Dat wil zeggen dat je de binnentent kan opzetten zonder het buitenzeil. We hebben de tent tijdens de Appalachian Trail regelmatig in een shelter opgezet waar je geen haringen in de grond kan prikken. Tijdens de warme nachten hadden we bovendien het buitenzeil niet nodig en kregen een mooie sterrenhemel als bonus.
(+) Inclusief grondzeil
de Talus 2 wordt geleverd met een grondzeil. Dat beschermt de tent extra tegen scherpe takken en stenen. Om gewicht te besparen zou je het grondzeil thuis kunnen laten, maar wij vonden het een groot voordeel.
 
The North Face Talus 2
 
(+) Licht
De tent weegt, inclusief de haringen en het grondzeil, 2,2 kilogram. Dat is ruim minder dan onze Hilleberg tent, die 3,8 kilogram weegt. Er zijn lichtere tweepersoons tenten op de markt, maar niet binnen dezelfde prijsklasse.
(+) Prijs
De Talus 2 kost amper €199 wat een koopje is voor dergelijke tent. Ter vergelijking, de MSR Hubba weegt een halve kilogram minder, maar kost €100 meer.
(-) Opspattend water
het enige nadeel aan de tent is de vorm van het buitenzeil. Naar onze mening komt het buitenzeil niet ver genoeg tot op de grond. Dit zorgt natuurlijk voor extra ventilatie, maar wij hadden vooral last van opspattende waterdruppels tijdens een onweersbui die de tent binnenkwamen onder het buitenzeil en onze Nomad slaapzakken een beetje nat werden.
Onze mening

We hebben lang getwijfeld over een tent of een hangmat op de Appalachian Trail. Achteraf zijn we bijzonder blij met onze keuze om een tent mee te nemen. Een aantal nachten waren verrassend kouder dan gedacht en de onweersbuien kunnen heftig zijn in de zomer. We voelden ons toch iets comfortabeler in de tent dan in een hangmat met dergelijke regen. We hebben bovendien regelmatig in een shelter geslapen en dan is de tent veel handiger dan een hangmat. De eerste nacht op de AT was de eerste nacht in onze Talus 2. Wat ons betreft een toptent voor een trektocht.

Op de website van The North Face vind je meer informatie over de Talus 2