parallax background

Hilleberg Nallo 3GT

Giant Trooper bicycle against a graffiti wall
Giant Trooper
augustus 5, 2018
Cooking pasta on MSR Whisperlite camping stove
MSR Whisperlite brander
augustus 5, 2018
 

Hilleberg Nallo 3GT


Aan de binnenkant van onze Hilleberg Nallo 3GT-tent staat "Deze tent is ontworpen voor een serieuze wildernistrekking". Dat is wat we nodig hebben wanneer we met onze fietsen reizen of gaan wandelen in de bergen. We hebben besloten om de Hilleberg Nallo 3GT-versie te kopen vanwege de volgende redenen:

Hilleberg Nallo 3GT

(+) 4 seizoenen
Ons plan was om naar Patagonië en de Andes te gaan. De Hilleberg Nallo 3GT is een tent met een rood label die 4 seizoenen bestendig is. Dit betekent dat de buitentent de grond raakt, de binnentent is gesloten en de tent is ontworpen voor sterke wind en sneeuw. Zo beschermt een 4-seizoenen tent beter tegen extreme weersomstandigheden. Tijdens ons ski avontuur hebben we veel plezier beleefd aan de tent en comfortabel geslapen in extreme koude.
(+) Extra voortent
We weten dat we 's avonds veel tijd in onze tent zullen doorbrengen. De GT-versie heeft een grote voortent. Het heeft voldoende ruimte om al onze fietstassen te plaatsen en we kunnen nog steeds comfortabel zitten met ons tweeën.
(+) 3 persoons tent
We kozen voor de '3' vanwege de extra ruimte. Het maakt de dingen net een beetje comfortabeler en op de fiets doen die 200 gr er niet toe. Toch lijkt de 3 persoons versie ons klein om werkelijk met drie personen in te slapen want met twee slaapmatjes is het slaapcompartiment al redelijk goed gevuld.
 
(+) Kwaliteit
Hilleberg tenten zijn duur, maar je krijgt waar voor je betaalt. Na meer dan 250 nachten in onze Hilleberg tent in alle soorten weersomstandigheden, is de tent nog steeds in uitstekende staat. Hilleberg gebruikt de sterkste materialen en die prijs betaalt zich terug op de lange termijn. Gemiddeld heeft de tent ons tot nu toe minder dan €4 per nacht gekost.
(+) Kerlon 1200
Hilleberg gebruikt Kerlon 1200 materiaal voor het buitenzeil van de tent. Het is extreem sterk en vooral scheurvast. Goedkopere materialen zullen openscheuren als er een sneetje in het zeil zit, maar Kerlon 1200 kan bijna niet scheuren. In Peru kampeerden we in de tuin van een Warmshower die twee lieve katten als huisdier had. Toen we 's avonds in onze tent kropen, zagen we allemaal kleine gaatjes boven ons. De katten hadden langs de binnenkant van de tent omhoog geklommen. We vloekten op de katten, maar tegelijkertijd waren we blij met de kwaliteit van de tent want de gaatjes waar niet gescheurd en makkelijk te repareren.
(-) De ritssluiting
Het is een bekend probleem bij Hillebergtenten en ook wij hebben er last van. Na ongeveer 100 nachten in de tent begon de ritssluiting van de zij-ingang te haperen. In het begin krijg je de rits weliswaar dicht, maar na een tijdje is het onmogelijk om de rits te sluiten. Het zou niet mogen dat Hilleberg na zoveel jaar geen oplossing heeft voor dit bekende probleem, zeker als je zoveel betaalt voor een tent. Wij contacteerden Hilleberg met dit probleem en ze stuurden ons een pakket met nieuwe ritssluitingen om het probleem op te lossen.
(-) Stand alone
We hebben vaak in een garage of onder een dak op een betonnen vloer geslapen. Tentharingen in de vloer slaan is niet mogelijk en de Hilleberg Nallo 3GT is geen stand-alone tent. Je hebt stenen nodig of moet de fietstassen gebruiken om de tent op te zetten. Ook is het bij warme klimaten niet mogelijk om alleen de binnentent op te zetten. Allereerst heb je extra tentstokhouders nodig (€ 30), maar nog steeds is op zichzelf staan niet mogelijk. Dit is misschien wel het grootste nadeel van de Hilleberg Nallo 3GT. Voor het zomerkamperen gebruiken we daarom onze North Face Talus 2 tent die lichter is en stand-alone.
Onze mening
De Hilleberg Nallo 3GT is een schitterende tent voor een outdoor avontuur. De materialen zijn van topkwaliteit, behalve de ritsen, het is warm van binnen en er is veel ruimte om alle fietstassen op te bergen en droog te zitten. Tijdens een wereldreis slaap je waarschijnlijk in verschillende klimaten en vreemde locaties, waarvan soms binnen in een gebouw. Deze tent is groot en past niet in een kleine kamer, en het is niet mogelijk om de tent stand alone op te zetten. Naar onze mening is deze tent perfect voor een avontuur in de natuur, maar niet voor een wereldreis waarbij je veel in warme klimaten en kleine ruimtes kampeert. Een andere Hilleberg tent zoals de Hilleberg Allak of de North Face Talus 2 is misschien een betere optie.

Neem een kijkje op de website van Hilleberg om jouw Hilleberg tent te vinden.

 

Paklijsten

Wij hebben onze Hilleberg tent gebruikt tijdens het fietsen, hiken, kanovaren en skiën. Het is één van onze favoriete items op onze paklijsten. Wil je weten wat wij allemaal meenemen op onze avonturen? Je vindt het in de paklijsten:
Paklijst voor een zomer trektocht
Paklijst voor een kanotocht
Paklijst voor een wintertocht
Paklijst voor een fietsvakantie