parallax background

Hilleberg Nallo 3GT

Giant Trooper bicycle against a graffiti wall
Giant Trooper
augustus 5, 2018
Cooking pasta on MSR Whisperlite camping stove
MSR Whisperlite brander
augustus 5, 2018
 

Hilleberg Nallo 3GT


Aan de binnenkant van onze Hilleberg Nallo 3GT-tent staat "Deze tent is ontworpen voor een serieuze wildernistrekking". Dat is wat we nodig hebben wanneer we met onze fietsen reizen of gaan wandelen in de bergen. We hebben besloten om de Hilleberg Nallo 3GT-versie te kopen vanwege de volgende redenen:


(+) 4 seizoenen
Ons plan was om naar Patagonië en de Andes te gaan. De Hilleberg Nallo 3GT is een tent met een rood label die 4 seizoenen bestendig is. Dit betekent dat de buitentent de grond raakt en zo beter beschermt tegen extreme weersomstandigheden.
(+) Extra voortent
We weten dat we 's avonds veel tijd in onze tent zullen doorbrengen. De GT-versie heeft een grote voortent. Het heeft voldoende ruimte om al onze fietstassen te plaatsen en we kunnen nog steeds comfortabel zitten met ons tweeën.
(+) 3 persoons tent
We kozen voor de '3' vanwege de extra ruimte. Het maakt de dingen net een beetje comfortabeler en op de fiets doen die 200 gr er niet toe. Toch lijkt de 3 persoons versie ons klein om werkelijk met drie personen in te slapen want met twee slaapmatjes is het slaapcompartiment al redelijk goed gevuld.
 
(-) De ritssluiting
Het is een bekend probleem bij Hillebergtenten en ook wij hebben er last van. Na ongeveer 100 nachten in de tent begon de ritssluiting van de zij-ingang te haperen. In het begin krijg je de rits weliswaar dicht, maar na een tijdje is het onmogelijk om de rits te sluiten. Het zou niet mogen dat Hilleberg na zoveel jaar geen oplossing heeft voor dit bekende probleem, zeker als je zoveel betaalt voor een tent. Wij contacteerden Hilleberg met dit probleem en ze stuurden ons een pakket met nieuwe ritssluitingen om het probleem op te lossen.
(-) Stand alone
We hebben vaak in een garage of onder een dak op een betonnen vloer geslapen. Tentharingen in de vloer slaan is niet mogelijk en de Hilleberg Nallo 3GT is geen stand-alone tent. Je hebt stenen nodig of moet de fietstassen gebruiken om de tent op te zetten. Ook is het bij warme klimaten niet mogelijk om alleen de binnentent op te zetten. Allereerst heb je extra tentstokhouders nodig (€ 30), maar nog steeds is op zichzelf staan niet mogelijk. Dit is misschien wel het grootste nadeel van de Hilleberg Nallo 3GT.
Onze mening
De Hilleberg Nallo 3GT is een schitterende tent voor een outdoor avontuur. De materialen zijn van topkwaliteit, behalve de ritsen, het is warm van binnen en er is veel ruimte om alle fietstassen op te bergen en droog te zitten. Tijdens een wereldreis slaap je waarschijnlijk in verschillende klimaten en vreemde locaties, waarvan soms binnen in een gebouw. Deze tent is groot en past niet in een kleine kamer, en het is niet mogelijk om de tent stand alone op te zetten. Naar onze mening is deze tent perfect voor een avontuur in de natuur, maar niet voor een wereldreis. Een andere Hilleberg tent zoals de Hilleberg Allak is misschien een betere optie.

Neem een kijkje op de website van Hilleberg om jouw Hilleberg tent te vinden.

Volg onze reis!

Onze nieuwste verhalen en avonturen wil je niet missen! Laat je email achter en ontvang 10 keer per jaar onze nieuwsbrief!

You don't want to miss our latest stories and adventures! Leave your email and you'll get our newsletter 10 times in a year!

 

Gelukt! Je krijgt binnenkort de eerste nieuwsbrief in jouw mail!