Op Eigen Kracht


Toen ons boek Op Eigen Kracht werd gepubliceerd eind 2021, hadden we niet kunnen dromen dat het zo'n succes zou worden! Inmiddels is het boek vertaald naar het Engels en ligt Leaving the Comfort Zone wereldwijd in de winkels. Nu lanceren we een kersverse epub versie! Deze hebben we zelf gemaakt en hierdoor kan je ons verhaal nu echt overal lezen! De fysieke boeken zijn natuurlijk onze juweeltjes, daarin hebben we met liefde onze foto's geselecteerd en vormgegeven; echte koffietafelboeken vol inspirerende foto's voor thuis op de bank. Maar, de epub kan mee op reis! In je kampeerstoeltje voor de tent of in de trein op weg naar huis. Welke manier dan ook, we wensen je veel leesplezier en inspiratie voor jouw eigen dromen!

 
Boek

€ 45

Boek

€10

Boek

€ 50

 

Waarom rechtstreeks bij ons bestellen?

Je steunt ons het allerbeste door een van de boeken bij ons te kopen. Dan houden wij er heel wat meer aan over dan wanneer jij het in de winkel of bij bol.com koopt. Klik hierboven op 'bestellen' om het boek aan het winkelmandje toe te voegen. Of stuur ons een appje (+32477192724 of +31630297840) en wij sturen jou een betaalverzoek! Dankjewel!


WAT STAAT ER IN ONS BOEK?


  • Ons volledige reisverhaal in 145 hoofdstukken
  • 40 persoonlijke levenslessen
  • 500 prachtige foto’s
  • 20 portretten van bijzondere mensen
  • Meer dan 50 tips en antwoorden op praktische vragen
  • Paklijsten en bijzondere statistieken

* in de epub versie vind je dezelfde tekst, tips, portretten en statistieken, maar slechts een paar foto's.


We sluiten een deal: ‘Als ik tot het zuiden fiets, zeil jij mee over de Atlantische Oceaan.’ Het is het begin van een onwaarschijnlijk avontuur zonder eindbestemming, zonder einddoel en zonder tijdslimiet. Een avontuur van 40.000 kilometer over de aardbol, aangedreven op eigen kracht. We fietsen, zeilen, wandelen, kanoën, skiën en skaten van verlaten wegen naar pure wildernis, van keukentafels naar ongekende gastvrijheid, van tranen naar trotse overwinningen, van hevige ruzies naar intens geluk. Op Eigen Kracht is een levenslustig verhaal van wat er gebeurt als we onze comfortzone verlaten op weg naar het onbekende. De beloning is een uitzonderlijke zelfontdekking en nieuwe blik op de wereld. Een wereld vol liefde en goede mensen. In dit boek maak je kennis met onze onvergetelijke reis en ontmoetingen met het onbekende. Op Eigen Kracht is een inspiratieverhaal om bij weg te dromen, vol praktische tip om jouw eigen dromen waar te maken.

 
"Dit is een verhaal waar de ziel bloot gegeven wordt, een boek met gevoelens, verwonderingen, verdriet, kosmos ervaringen, het geluk, de eenvoudigste dingen zoals jullie bezoek aan het centrum met de mindervaliden in Amerika. Ik kreeg er kippenvel van. Ja laat ons mee lachen en een traantje mee pinken." - Daniel V.
"Gisteren hebben wij jullie boek ontvangen. Wat een cadeau dit dikke en prachtige boek,  zoveel informatie, boordendevol tips en mooie verhalen van een prachtig stel.  Jullie mogen hier heel heel trots zijn.  Wij weten nu al dat dit ons handboek voor onze volgende reis is.  Bedankt." - Johan V.
"Ik heb net jullie boek uit. Wauw, het is prachtig. Hartverwarmend, inspirerend, vol prachtige levenswijsheden. Jullie positiviteit en kijk op het leven is iets waar ik enorm naar op kijk. Jullie slagen er in om die energie door te geven om opnieuw te durven dromen. Bedankt om jullie verhalen te delen, ik heb het boek gelezen met een lach en een traan maar ik hoop vooral jullie levenslessen mee te nemen om onze eigen dromen waar te maken." - Stefanie
 

MEER DAN EEN REISVERHAAL

 

LESSEN //

We delen veertig lessen die we leerden tijdens onze reis over belangrijke onderwerpen zoals keuzes maken, prioriteiten stellen, samenwerken als koppel, rijkdom, gelukkig zijn, vooroordelen en tegenslagen.

PRAKTISCH //

We beantwoorden vragen zoals: 'Hoe vinden we slaapplekken?', 'Hoe doen we dat financieel?', 'Wat voor fiets heb je nodig?', 'Hoe plannen we routes?', en 'Wat eten we onderweg?'

TIPS //

We willen je graag inspireren met praktische tips die we geleerd hebben: Reizen als koppel, samen keuzes maken, wilskracht versterken, hoe omgaan met teleurstellingen, leren delen en zoveel meer.
 
"Als je van avonturen houdt, is de reis van Zoë en Olivier een bron van inspiratie." - Fietsactief magazine
"‘Op Eigen Kracht’ heeft allure van een koffietafelboek – heerlijk om over de dromen. Maar het geeft ook een prikkel om zelf de fiets of kano te pakken, of gewoon te lopen." - Alice goes wild
"Het is naast een reisverhaal een inspiratieverhaal, wat leer je over de wereld, jezelf, samenwerken als een team, relaties, financiën... Hoe kan je dit ook in het dagelijks leven gebruiken. Daarnaast ook een praktische gids voor mensen die dit ook willen doen." - VRT Nieuws
 

OP WEG NAAR JOUW AVONTUUR

 

AVONTUURLIJK LEVEN //

Doen

De weg naar een avontuurlijk leven gaat niet over de gemakkelijke weg. Het betekent nieuwe dingen proberen die buiten onze comfortzone liggen. Toch is er maar één manier om het leven avontuurlijk te houden: gewoon doen.

OP EIGEN
KRACHT//

Meer dan spierkracht

We hebben vier jaar op eigen kracht over de wereld gereisd. Wat ons betreft is het de mooiste manier om de wereld te ontdekken. Het brengt ons dicht bij cultuur, natuur, mensen en onszelf. Er is geen grotere voldoening dan de beloning van hard te werken.

ZONDER
ERVARING //

Onze mind

We zijn aan alles begonnen zonder enige ervaring, van kanoën tot winterkamperen. In het leven hoeven we geen expert, rijk of topsporter te zijn. Er is zoveel meer mogelijk dan we denken, zolang we maar geloven in de kracht van onze geest. Dan is alles mogelijk!


DE AUTERUS


Wij zijn Olivier van Herck en Zoë Agasi, een Belgisch-Nederlands koppel dat al zes jaar lang de wereld rondreist op verschillende reismethoden. In 2016 vertrokken we onervaren en voor onbepaalde tijd op twee antieke fietsen.

Olivier Van Herck
Olivier is geboren in 1988 en getogen in België. Hij studeerde Burgerlijk Ingenieur in Leuven. Toen hij 23 was, bracht Zoë hem buiten de grenzen van Europa. Sindsdien leeft er een onverzadigbare reislust in zijn lichaam. Hij is de zorgzame planner, de schrijver, de man achter de statistieken en de video editor tijdens de reis.

Zoë Agasi
Zoë werd geboren in 1992 en bracht haar hele jeugd door in Breda, in het zuiden van Nederland. Ze studeerde Industrieel Product Engineering en combineerde dat met rugby op professioneel niveau in het Nederlands Rugby Team. Zoë is de ideëentuin, de ontwerpster en de sociale motor tijdens de reis. Het ontwerp van het boek is volledig door Zoë gemaakt.

 

OVER DE UITGEVER


mo’media is een onafhankelijke, innovatieve uitgeverij uit Rotterdam die niets liever doet dan kwalitatieve uitgaven maken op het gebied van reizen en vrije tijd. Ze zijn al meer dan 20 jaar een inspiratiebron voor vele reizigers. Met de time to momo-stedengidsen zijn ze marktleider in Nederland en Vlaanderen. Daarnaast publiceren ze ieder jaar een aantal lifestyle boeken, waaronder ons boek Op Eigen Kracht.