Op eigen kracht retreat Zweden


Het is tijd voor verandering; je weet dat het anders kan, je hebt het gevoel dat er iets mist of je weet precies waar je van droomt maar het lukt nog niet op de stap te zetten. In de Zweedse wildernis, weg van computer, telefoon en comfortzone, ga je aan de slag met "jouw mooiste leven". We geven je een kano, een vishengel, een bijl en een set papieren. Precies zoals wij dat zelf deden zeven jaar geleden. Een kanotochtje in de Biesbosch bracht ons tot de reis, de lessen, de filosofie en de personen die we nu zijn geworden. Wij zijn niet perfect en we leren nog iedere dag, maar we hebben de handvaten gevonden om te bewegen naar onze dromen en wensen. Die mentaliteit en handvaten gaan we met jou delen. Van daaruit ga jij zelf, op eigen kracht (maar zeker niet alleen), met lef en een positieve blik, het onbekende avontuur ontdekken. Jouw avontuur. Dat klinkt misschien spannend, maar wat je er voor terugkrijgt zijn skills, zelfvertrouwen en een droom-plan waarvan je niet wist dat je dat zou kunnen hebben. Ga je met ons mee?

Data 2024 | 31 augustus - 7 september
Prijs €1.950 - Pioniersprijs: €1.250!


 
 

HET RESULTAAT VOOR JOU


Een week in de natuur brengt je terug bij jezelf en geeft je tijd om antwoord te krijgen op belangrijke vragen in het leven. Misschien twijfel je al lang om van baan te veranderen, of droom je van een wereldreis. Misschien weet je helemaal niet wat je echt wilt. Misschien weet je heel goed wat je wilt, maar durf je de stap niet te zetten om ervoor te gaan. Wat je ook wilt leren, een week in de wildernis brengt heel veel naar boven. Samen gaan we tot de kern doordringen.

 • Jezelf en je dromen ontdekken
 • Comfortabel leren zijn in het onbekende
 • Durven vertrouwen op je gevoel
 • Vertrouwen hebben in je eigen kwaliteiten
 • Angsten begrijpen en durven overwinnen
 • Een positieve mentaliteit als basis hebben
 • Tools en handvaten om nieuwe uitdagingen aan te gaan

ALLES OP EEN RIJTJE


 • 6 dagen in de wildernis omgeven door prachtige natuur
 • back to basics, eenvoud en een unieke natuurervaring
 • kanoën van plek naar plek
 • slapen onder een tarp op onbewoonde eilandjes in de Zweedse wildernis
 • zonder telefoons, horloges en andere digitale afleidingen
 • solo avontuur van 24 uur
 • maximaal 6 deelnemers
 • intakegesprek vooraf
 • tijd om te werken aan jezelf en jouw dromen
 • ontwikkelen van een roadmap naar jouw droom
 • bushcraftechnieken om te leren genieten van de natuur
 • afsluiting in een Zweedse stuga met sauna en een typisch Zweedse maaltijd
 
"Dit was een van de mooiste weken van mijn leven." - Erwin
"Ken je het gevoel dat je als herboren, met nieuwe inspiratie en inzichten thuis komt? DAT x 1000 ongeveer." - Bianca
"De wijze waarop jullie deze week hebben georganiseerd is uniek. Zo eigen, puur en recht vanuit jullie hart." - Cindy

 

Je steekt je peddel langzaam en ritmisch in het water, je hoofd verzonken in alle vraagstukken waar je eindelijk tijd voor maakt. De natuur om je heen is schitterend, in al zijn ruwheid en stilte. De lucht rond je is puur en zuiver. De stem van je kano-maatje trekt je uit gedachten. Samen hebben jullie al zoveel fijne persoonlijke en diepe gesprekken gedeeld. Je bent ongekend open met jezelf. Als de kano met een doffe stop op het zandstrand aanmeert, kijk je nieuwsgierig rond. Heerlijk, hier mag je weer je eigen droomplekje uitzoeken. Je slaapt onder de open hemel, je hebt geleerd hoe je de tarp opzet, weet hoe je hout verzamelt en vuur maakt. Wat een hoop ervaringen rijker! Vanavond is het choco-banaan op het kampvuur, maar eerst wil je even de tijd nemen voor jezelf. Je gaat tegen een boom zitten, pakt je boekje en zet gedachten op papier. Je merkt dat je jezelf mentaal voorbereidt op de 24-solo, en betrapt jezelf dat je van je angsten een uitdaging maakt. Als je terugkomt, brandt het houtvuurtje. De gele vlammen dansen en schieten vuurwerk in de lucht. Op de achtergond schittert een stil meer met groene heuvels. Je voelt de warmte van het vuur en schuift aan bij de fijne groep mensen die je plots zo goed kent!

 

OP EIGEN KRACHT JEZELF ONTDEKKEN

 

TIJD //

Een week lang gaan we terug naar de eenvoud, op eigen kracht de tocht volbrengen, iets zelf doen, verlangzamen en genieten van de kleine dingen. Het zijn die kleine dingen in het leven die voor groot geluk zorgen. In de ratrace van het dagelijkse leven zijn we de waarde hiervan vergeten. In de natuur komt dat allemaal vanzelf! De telefoons en horloges maken plaats voor de rust van de natuur. Los van digitale afleidingen en besef van tijd krijgen we ruimte om te verbinden met onszelf en het antwoord te vinden om de essentiële vragen.

BUITEN //

Buiten is waar we onszelf ontdekken. Fysiek buiten, maar ook buiten onze comfortzone. Het onbekende en ongemak zijn onderdelen van dit proces. We dagen je uit om in dit onbekende avontuur te stappen, maar ook tijdens de reis jezelf uit te dagen. Het uiten van emoties, het delen van verhalen, alleen zijn en nadenken over moeilijke vragen. Het onbekende is oncomfortabel, maar dat is net waar we leren. Door onszelf uit te dagen, willen we leren comfortabel te zijn in het onbekende. Daar ligt de basis voor vooruitgang en geluk.

PRAKTISCH //

We willen dat je naar huis gaat met concrete dromen en doelen, een roadmap om mee aan de slag te gaan. In één week realiseren we geen dromen, maar het zijn de zaadjes die je hier plant die uiteindelijk een nieuwe werkelijkheid zullen worden. De praktische tips, werkvormen en de inzichten die je leert, geven jou alle handvaten om daarna te blijven werken aan je droom. Als kers op de taart leer je heel wat mooie bushcrafttechnieken die je vertrouwen geven om vaker op avontuur te gaan.
 
"Start with listening to what's inside of you and ends with the courage to go where it leads."
"Als je niet gelukkig bent met wat je hebt, denk je dat dat wat je niet hebt je wel gelukkig maakt?"
"Move before you're ready" - Michael Pilarczyk

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

 

KOSTEN //

€1.950 €1.250

Dit is exclusief het vervoer tot aan de startlocatie in Zweden.

DATA 2024 //

Zaterdag 31 augustus - 7 september

Värmland (Zweden)

TOCHT//

We peddelen door de Zweedse wildernis langs prachtige kronkelende rivieren en over pittoreske meertjes met onbewoonde eilandjes waar we 's avonds de tent opzetten.

 

*Heb je behoefte aan een langer coachingstraject?
Dan kan je onze Op Eigen Kracht retreat aanvullen met het coachingstraject The land of Change.
Het veranderen van vast geroeste routines, gewoontes en keuzes vraagt lef. Lef om eerlijk te zijn naar jezelf, lef om oprecht te zijn naar andere, lef om te bewegen in de richting die je wilt en het lef om daarbij paden te nemen die je niet eerder nam. Wij teamen daarom samen met Bianca die een ongelofelijk gaaf programma van drie maanden heeft opgezet: The land of change. Zij gaat je helpen om alle waardevolle lessen die je jezelf geeft, in werking te zetten! Met persoonlijke ondersteuning naar jouw land of change.


OVER ONS


Wij zijn Zoë en Olivier. In 2016 vertrokken we zonder ervaring, zonder bestemming en zonder tijdslimit op reis. We vertrokken op de fiets en hadden geen idee of we dat konden, of we dat wel leuk zouden vinden. Zes jaar later hebben we 45.000 kilometer afgelegd op eigen kracht, met de fiets, de kano, te voet, al zeilend, skieënd en skatend. Langzaam en duurzaam. Iets dat we nooit planden en al helemaal niet hadden gedacht dat wij dat zouden kunnen. Het is een droom die niet alleen werkelijkheid, maar ook een levenstijl werd. Nu geven we alles om onze volgende droom te verwezelijken: een avontuurlijk leven vanuit een basisplek. Daarvoor zijn we opzoek naar onze basecamp in Noorwegen. Het volgen van onze droom is geen makkelijke weg, maar we worden beloond met de passie die we er in terugvinden.

 

EXTRA INFO


STO Garant // Deze reis valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Gercertificeerd eerste hulp // Wij zijn beiden gecertificeerd met een Europees erkend Rode Kruis EHBO-certificaat en zijn actief bij de Search & Rescue groep van het Rode Kruis in Noorwegen.

Fiscaal aftrekbaar // Een leiderschapsreis is om jezelf te ontwikkelen en bij te scholen. De kosten zijn daarom aftrekbaar als studiekost of studiereis bij een eigen onderneming. Werkgever hebben vaak een individueel keuzebudget of persoonlijk ontwikkel budget om opleidingen mee te ondersteunen.

 

IK HEB EEN PAAR VRAGEN


  Voor onze Op Eigen Kracht reizen en Leiderschapstochten maken we gebruik van de STO Garantieregeling.
  logo STO Garant