parallax background

Giant Trooper

Care Plus water filter with sawyer squeeze bag
Care Plus Waterfilter
oktober 30, 2018
Hilleberg Nallo 3GT with views on Cerro Torre
Hilleberg Nallo 3GT
augustus 5, 2018
 

Giant Trooper


De Giant Troopers worden weliswaar niet meer gemaakt, toch zijn er nog een aantal tweedehands te vinden. Wie zegt overigens dat je een nieuwe fiets nodig hebt om de wereld rond te reizen? Wij kochten onze Giant Troopers voor €110 per stuk van een ouder echtpaar uit Amsterdam. De fietsen waren perfect onderhouden, maar wel al 25 jaar oud. Toch was het voor ons liefde op het eerste gezicht en die is niet meer weggegaan. Een fietsenmaker in Nederland vertelde ons dat we Spanje nooit zouden halen op onze Giant Troopers, maar na bijna 30.000 kilometer rijden we nog steeds op ons vertrouwde stalen rossen.

Giant Trooper

Een betrouwbaar, stevig ontwerp met een stalen frame. Dat is alles wat je nodig hebt om de wereld rond te reizen op een fiets. We hebben onze Giant Troopers tweedehands gekocht. Ze zijn intussen bijna 30 jaar en na 28.000 kilometer, veel onverharde wegen, het oversteken van de oceaan en het lijden van beklimmingen lopen ze nog steeds als nieuw. De fietsen zijn eenvoudig, maar dit maakt het gemakkelijk om reparaties uit te voeren en reserveonderdelen te vinden, uitgezonderd de 28" wielen. Een aantal specificaties:

  • Shimano 300LX gear system - 21 gears (12-32 back | 48-38-28 front)
  • Schwalbe Marathon Mondial banden
  • Cantilever remmen. Deze zouden we als het kan vervangen door hydraulische velgremmen of schijfremmen, want soms ontbreekt het aan remkracht.
  • Aluminium bagagedrager: dit is het meest kwetsbare onderdeel van de fiets. Op weg naar Ushuaia begaf de bagagedrager het en pas vele duizenden kilometers later, in Bolivia, vonden we een aluminiumlasser.
Op marktplaats zijn een hele hoop prachtige tweedehandsfietsen te vinden om de wereld mee rond te reizen.

 

Paklijst voor een fietsvakantie

De Giant Trooper is het grootste en zwaarste item uit onze paklijst voor een fietsvakantie. In de paklijst vind je alles wat wij met ons meedragen tijdens onze wereldreis op de fiets. Natuurlijk kan je voor een kortere fietsvakantie heel wat zaken thuislaten.