parallax background

Giant Trooper

Care Plus water filter with sawyer squeeze bag
Care Plus Waterfilter
oktober 30, 2018
Hilleberg Nallo 3GT with views on Cerro Torre
Hilleberg Nallo 3GT
augustus 5, 2018
 

Giant Trooper


De Giant Troopers worden weliswaar niet meer gemaakt, toch zijn er nog een aantal tweedehands te vinden. Wie zegt overigens dat je een nieuwe fiets nodig hebt om de wereld rond te reizen? Een fietsenmaker in Nederland vertelde ons dat we Spanje nooit zouden halen, maar na 20.000 kilometer rijden we nog steeds op ons vertrouwde stalen rossen.

Een betrouwbaar, stevig ontwerp met een stalen frame. Dat is alles wat je nodig hebt om de wereld rond te reizen op een fiets. We hebben onze Giant Troopers tweedehands gekocht. Ze zijn ongeveer 25 jaar en na 16.000 kilometer en veel onverharde wegen, het oversteken van de oceaan en het lijden van beklimmingen lopen ze nog steeds als nieuw. De fietsen zijn eenvoudig, maar dit maakt het gemakkelijk om reparaties uit te voeren en reserveonderdelen te vinden, uitgezonderd de 28" wielen. Een aantal specificaties:

  • Shimano 300LX gear system - 21 gears (12-32 back | 48-38-28 front)
  • Schwalbe Marathon Mondial
  • V-brakes. Deze zouden we als het kan vervangen door hydraulische velgremmen of schijfremmen, want soms ontbreekt het aan remkracht.
  • Aluminium bagagedrager: dit is het meest kwetsbare onderdeel van de fiets. Op weg naar Ushuaia begaf de bagagedrager het en pas vele duizenden kilometers later, in Bolivia, vonden we een aluminiumlasser.
Op marktplaats zijn een hele hoop prachtige tweedehandsfietsen te vinden om de wereld mee rond te reizen.

Volg onze reis!

Onze nieuwste verhalen en avonturen wil je niet missen! Laat je email achter en ontvang 10 keer per jaar onze nieuwsbrief!

You don't want to miss our latest stories and adventures! Leave your email and you'll get our newsletter 10 times in a year!

 

Gelukt! Je krijgt binnenkort de eerste nieuwsbrief in jouw mail!