parallax background

Care Plus Waterfilter

Landscape in Galicia in Spain
Allianz Global Assistance Globetrotter Verzekering
februari 13, 2019
Giant Trooper bicycle against a graffiti wall
Giant Trooper
augustus 5, 2018
 

Care Plus Waterfilter


'Agua es vida' (water is leven) staat op veel reclameborden in verschillende dorpjes in Zuid Amerika. Niet alleen voor de natuur, maar ook voor de mensen en dieren is drinkbaar en zuiver water essentieel. Tijdens onze wereldreis is water onze meeste gebruikte brandstof en eigenlijk drinken we nauwelijks iets anders. Op onze reis kwamen we in veel verschillende gebieden en klimaten. In woestijnen waar nauwelijks water te vinden was, in de bergen waar we het water zo uit de rivieren en meren drinken en op de oceaan waar we extreem zuinig moesten zijn terwijl we omgeven waren door water. We fietsten door gebieden waar er water in overvloed was, maar waar het sterk vervuild was door de industrie of mijnbouw. Maar ook door gebieden waar de watervoorzieningen schaars en primitief waren. Het water kwam uit een diepe put en werd met een plastic emmer uit de grond gehaald, troebel van het zand. Dankzij onze Care Plus waterfilter hebben we altijd drinkbaar water.

Care Plus Waterfilter


(+) 365.000 liter
op de filter staat geschreven dat je er 365.000 liter water mee kan filteren. Dat komt overeen met honderd jaar lang tien liter water per dag filteren. Kortom, dat krijg je in een mensenleven niet voor elkaar. De prijs van de Care Plus water filter komt zo neer op €0,0001 per liter.
(+) licht
de filter weegt slechts 65 gram, maar dat is exclusief de knijpzak en de spuit om de filter te reinigen. Toch is het extreem licht en daardoor uiterst geschikt voor iedere avonturier.
(+) onmiddellijk te gebruiken
Het pakket bestaat uit een stevige knijpzak die je vult met het te filteren water. Op deze zak zit een schroefdop waarop je de filter draait. Vervolgens pers je de zak leeg in een fles of je drinkt rechtstreeks van de filter. In tegenstelling tot andere filtersystemen zoals druppeltjes of tabletten, kan je hier onmiddellijk het gefilterde water drinken.
 
(+) Eenvoudig schoon te maken
In het pakket van de Care Plus waterfilter zit een grote spuit. Deze dient om de filter schoon te maken door middel van de backwashing (terugspoelen) techniek. Nadat je water hebt gefilterd uit een rivier met veel fijne zanddeeltjes zal de filter een stuk trager zijn. Door schoon water in de omgekeerde richting door de filter te spuiten, kan je de filter volledig reinigen.
(+) Filtert bijna alles
De filter heeft extreem kleine poriën waardoor 99,99999% van de schadelijke bacteriën en protozoa worden tegengehouden. E. Coli, de veroorzaker van de meeste reizigersdiarree maakt zo geen kans. Echter, de filter houdt niet alles tegen. Virussen en chemicaliën kunnen wel door de kleine poriën, maar de meeste reizigers zijn ingeënt tegen virussen zoals Hepatitis.
(-) Neem je tijd
De filter heeft een theoretisch debiet van 1,4 liter per minuut, maar zo snel hebben we nog nooit een fles gevuld. Het duurt eventjes om een anderhalve liter fles te vullen. De capaciteit van de waterzak is zo'n 600 ml. Toch is het sneller dan een tabletje of druppeltjes die je een uur moet laten werken.

 
 

Bovenstaande link is bewuste reclame omdat wij een affiliate partner zijn van bol.com en op deze manier een kleine cent verdienen voor onze reis.