parallax background

Allianz Global Assistance Globetrotter Verzekering

Sigma ROX 12.0 gps
Sigma ROX 12.0
februari 20, 2019
Care Plus water filter with sawyer squeeze bag
Care Plus Waterfilter
oktober 30, 2018
 

Allianz Global Assistance Globetrotter Verzekering


In september 2016 vertrokken we met de fiets op wereldreis. We hadden veel nodig. Een fiets, fietstassen, een nieuwe tent, een cameralens en nieuwe kleding. Een hele hoop geld dus. Gelukkig voelt het goed dat je er mooie spullen voor terugkrijgt. Dat gevoel was over toen Zoë’s moeder plots vroeg: “En welke reisverzekering nemen jullie?”. Oeps, daar hadden we niet over nagedacht.

We hadden al een reisverzekering en dachten dat deze voldeed. Dus zochten we de voorwaarden op. Het blijkt dat de meeste reisverzekeringen een aangesloten reis tot maximaal drie maanden verzekeren. Niet handig, want voor een wereldreis heb je toch echt iets anders nodig. Daar komt bij dat die verzekeringen minder bekend zijn. Er zijn slechts een paar verzekeraars die dit aanbieden en de prijs is heel wat hoger dan een normale reisverzekering.

Zelf zagen we de noodzaak van zo’n verzekering niet in, want we waren overtuigd dat ons niets zou overkomen. We zijn actieve reizigers, beide topfit en ziek worden doen we niet zo snel. Achteraf bekeken zijn wij blij dat onze ouders ons overtuigden van onze naïviteit. Daarom kozen wij voor de Globetrotter Verzekering van Allianz Global Assistance en ruim twee jaar later bedanken we onze ouders nog steeds. Zonder deze verzekering was het iets minder rooskleurig afgelopen.

Dit vinden wij van de Allianz Global Assistance Globetrotter Verzekering:

(+) Tot 2 jaar verzekerd
Het belangrijkste van een reisverzekering voor een wereldreis is de doorlopende dekking. Met de Globetrotter Verzekering ben je maximaal 24 maanden aaneengesloten verzekerd. Na twee jaar moet je een nieuwe verzekering afsluiten die vervolgens weer maximaal twee jaar geldig is.
(+) Medische kosten
In het buitenland kunnen de medische kosten hoog oplopen. Zeker in landen als de Verenigde Staten of wanneer je naar privéklinieken in Zuid-Amerika gaat. Omdat wij onze Nederlandse zorgverzekering aanhielden tijdens onze wereldreis, kozen wij ervoor de medische kosten aanvullend te verzekeren.
(+) Snelle service
Het eerste jaar van onze wereldreis hebben we de reisverzekering niet gebruikt, wat de gewenste situatie is. Tijdens het tweede jaar werden we beiden gebeten door een hond en kreeg Zoë plots last van een onregelmatige ongesteldheid. Het bleek het begin van vele ziekenhuisbezoeken en zelfs de ontdekking van een tumor. We zijn heel tevreden over de snelle antwoorden van de alarmcentrale op onze vragen en onzekerheden. Ondanks een tijdsverschil van zes tot zeven uur met Nederland is er met de alarmcentrale van Allianz Global Assistance altijd contact mogelijk.
(+) Studie, stage, vrijwilligerswerk of wereldreis
De Allianz Global Assistance Globetrotter Verzekering is geschikt voor meer dan alleen een wereldreis. Ook als je voor lange tijd gaat studeren, vrijwilligerswerk doet, wil werken of stage lopen in het buitenland.
(-) Prijzig
Voor onze Globetrotter Verzekering van twee personen voor 12 maanden waren wij ongeveer € 1.200 kwijt. Dat is een hoop geld voor iets waarvan je hoopt dat je het niet nodig hebt. Toch is een verzekering die 365 dagen in het buitenland dekt, natuurlijk duurder dan een standaard reisverzekering met een limiet van drie maanden aaneengesloten reizen. In onze verzekering zijn wij overigens verzekerd voor bagage, medische kosten, rechtsbijstand, en aansprakelijkheid. Ook kozen wij voor de dekking “Wintersport en bijzondere sporten”, omdat wij tijdens onze wereldreis diverse sporten beoefenen.

De Allianz Global Assistance Globetrotter Verzekering is een flinke hap uit het reisbudget. Toch is een ongeval snel gebeurd. Dat heb je meestal niet in eigen hand. Een dronken chauffeur, een agressieve hond of een zieke oma heb je niet te kiezen. De kosten lopen in dit soort situaties al snel hoger op dan de prijs van de verzekering. Zoals bij iedere verzekering geldt; als je het financieel risico zelf kan dragen, is een verzekering niet nodig. Voor veel mensen zal dit niet het geval zijn en dan is deze reisverzekering in onze ogen een slimme investering. Bedankt aan onze ouders voor de tip!