parallax background

Amazonas Adventure Tarp

the north face talus 2 tent set up
The North Face Talus 2
november 1, 2019
lakeside camping in Amazonas Moskito-Traveller Thermo hammock
Amazonas Moskito-Traveller Thermo
oktober 31, 2019
 

Adventure tarp


Toen we op de Appalachian Trail onze Hilleberg tent even omruilden voor de Northface Talus 2 tent, hadden we plots geen comfortable voortent om beschermd te zitten van de regen. Gelukkig hadden we onze Amazonas Adventure Tarp bij waardoor we droog konden koken en ons avondeten opeten. De tarp is gemaakt om samen met de Moskito-Traveller hangmat te gebruiken, maar ook zonder de hangmat is de tarp heel erg nuttig.

(+) Lichtgewicht
de Ultralight Adventure Tarp weegt weegt amper 350 gram. Als je het combineert met de Moskito-Traveller hangmat weegt het nog steeds maar 1,1 kilogram wat veel lichter is dan de meeste tenten. Onze Hilleberg Tent weegt 3,8 kilogram, inclusief het grondzeil.
(+) Klein pakket
de tarp is heel erg makkelijk in het opbergzakje te proppen en het levert een superklein pakketje op. Ideaal als je lichtgewicht wil wandelen.
(+)Multifunctioneel
een tarp beschermt je niet alleen tegen regen, maar ook tegen hitte en koude. Wij hebben de tarp gebruikt in Mexico om lunchpauzes te houden in de brandende zon, en ’s nachts als dak boven onze hangmat om te beschermen tegen de koude. Het neemt het zicht op de sterren weg, maar je slaapt er wel beter van.
 
Amazonas Adventure Tarp
 
(-) Opbergen van de lijnen
Er zijn zes lijnen om de tarp vast te maken een de bomen en de haringen. De vakjes om de touwtjes in op te bergen zijn helaas wat krap zodat ze er niet in blijven zitten.
Onze mening

Wij vinden de adventure tarp een heel goede aanvulling op onze gear. De tarp weegt bijna niets en het pakketje is minimaal, waardoor je niet moet twijfelen over extra gewicht of plaatsgebrek.

Op de website van Amazonas vind je meer informatie over de Adventure Tarp en andere producten van Amazonas.