parallax background

Amazonas Moskito-Traveller Thermo

Amazonas Adventure Tarp on a canoe trip
Amazonas Adventure Tarp
oktober 31, 2019
Nomad Orion 700 slaapzak
Nomad Orion 700
juni 6, 2019
 

Amazonas hangmat


Tijdens onze wereldreis zijn we in verschillende culturen geweest waar mensen geen bed hebben, maar slapen in een hangmat. Zelf hebben we het daar een aantal keer geprobeerd en vooral Olivier was snel overtuigd. We kochten twee katoenen hangmatten in Brazilië voor in ons toekomstige huis. In de tropische gebieden van Paraguay, Bolivia en Colombia merkten we dat onze 4-seizoens Hilleberg tent niet geschikt is voor de warme temperaturen. We lagen vaak nachten wakker, badend in het zweet. We kochten een muskietennet en konden zo wat koeler slapen, al waren we beperkt tot een bed of schone grond om onze matjes op te leggen. Toen we het deel door Midden-Amerika en Mexico voorbereiden, wisten we al snel dat een hangmat ideaal zou kunnen zijn. We kwamen al snel uit bij de Amazonas Moskito-Traveller Thermo, een lichtgewicht hangmat met een ingebouwd muskietennet en plaats voor isolatie. Een paar maanden later hebben we zo’n dertig keer geslapen in de hangmatten, voldoende om een aantal plus- en minpunten op een rij te zetten.

(+) Lichtgewicht
de hangmat inclusief het adventure rope ophangsysteem weegt amper 750 gram. Als je het combineert met de Ultralight Adventure Tarp weegt het nog steeds maar 1,1 kilogram wat veel lichter is dan de meeste tenten. Onze Hilleberg Tent weegt 3,8 kilogram, inclusief het grondzeil.
(+) Perfect voor warme klimaten
een hangmat is perfect om te slapen in warme klimaten doordat er ventilatie langs boven en onder is. Zelfs in het tropische Mexico en Guatemala hadden tegen de ochtend onze Nomad slaapzakken nodig. Wordt het kouder dan 10 graden, dan heb je meer isolatie langs onder nodig. Daarvoor kan je een thermo-matje in de dubbele bodem schuiven. De Ultralight Adventure Tarp boven de hangmat zorgt ook voor extra warmte bij koudere temperaturen.
(+)Perfect stoel om te rusten
de hangmat is heerlijk om in uit te rusten na een wandeldag. Je kan er volledig in liggen, of je benen buiten laten schommelen. Super fijn om een boek te lezen.
(+) Muskietennet
het grootste voordeel van de hangmat is het ingebouwde muskietennet. Warme klimaten gaan altijd gepaard met muggen, maar daar heb je geen last van in de hangmat. Het is heerlijk om na het fietsen of wandelen uit te rusten in de hangmat zonder gestoord te worden.
(+) Uitstekende nachtrust
we slapen verbazend goed in onze hangmatten. De hangmat zorgt ervoor dat je in een natuurlijk houding slaapt die bovendien heel erg goed is voor de rug.
(+/i) Pakformaat
De hangmat is op te vouwen in een klein zakje dat ingebouwd zit in de hangmat. Het zakje is net iets te klein waardoor het een beetje proppen is, maar eenmaal de hangmat erin zit, heb je een heel klein pakketje. De twee kleine stokjes die nodig hebt voor het muskietennet moet je apart inpakken, iets wat je makkelijk vergeet. Wij zijn de stokjes gelukkig nog niet kwijtgeraakt, maar dat zal toch een keer gebeuren.
 
Amazonas Moskito-Traveller Thermo
 
(-) Muggen prikken door de onderkant
de hangmat is gemaakt van sterk Nylon-Ripstop materiaal. Toch hebben we soms het idee dat muggen erdoor kunnen prikken als je met blote huid tegen het nylon ligt. Dat wil je natuurlijk niet in een hangmat.
(-)Opbergvakje
de hangmat heeft twee kleine opbergvakjes in het muskietennet, maar deze kunnen niet veel gewicht aan. Het zou handig zijn als er een opbergvakje aan de uiteinden zou zijn om je telefoon of e-reader in te steken. Amazonas verzekerde ons dat ze dit in de nieuwe versie zullen aanpassen.
(-)Worstelen in de slaapzak
het is een worsteling om in onze slaapzak te kruipen die in de hangmat ligt. Beide materialen schuiven heel makkelijk en je hebt geen grip om makkelijk te draaien of jezelf recht te trekken. Na 25 nachten zijn we er wel wat beter in geworden, al blijft het altijd even sukkelen voordat je comfortabel ligt.
Onze mening

Wij zijn heel tevreden met de hangmatten en hebben er veel beter in geslapen dan verwacht. Er zijn een paar kleine minpuntjes, maar die hebben we al doorgegeven aan Amazonas en zijn makkelijk op lossen in de volgende modellen.

Op de website van Amazonas vind je meer informatie over de Moskito-Traveller Thermo en andere producten van Amazonas.