parallax background

Nomad Orion 700

lakeside camping in Amazonas Moskito-Traveller Thermo hammock
Amazonas Moskito-Traveller Thermo
oktober 31, 2019
Sigma ROX 12.0 gps
Sigma ROX 12.0
februari 20, 2019
 

I am Nomad


Een slaapzak is één van de big 5 voor outdoorfanaten. Wij wandelen, fietsen, zeilen of kanoën, maar nachtrust blijft even belangrijk. Een goede slaapzak is voor ons eentje die ons warm kan houden in koud klimaat, niet teveel weegt en een klein volume heeft. We reizen met twee Nomad Orion 700 slaapzakken die meer dan prima aan onze verwachtingen voldoen. We gebruiken de slaapzak samen met een liner, een dunne tussenlaag. De combinatie maakt de slaapzak goed voor warm en koud weer. De slaapzak heeft een comfort temperatuur van -13 voor mannen en -6 voor vrouwen. De maximale temperatuur zou -30 graden moeten zijn, maar dat hebben we nog niet uitgeprobeerd. Let wel dat ‘maximaal’ staat voor de temperatuur waarin de slaapzak jou leven zou kunnen redden en je het dus niet lekker warm slaapt. In warmer weer leggen we de Orion gewoon losjes over ons heen omdat in de slaapzak kruipen te warm is, maar zo gaat perfect!

De Orion 700 slaapzak met een 3D Polardown vulling, een combinatie van eendendons en synthetische vezels. Als duurzame reizigers is het gebruik van dons niet bepaald diervriendelijk, maar de avonturier in ons heeft degelijk materiaal nodig. Wij kiezen daarom 1x voor een hoge kwaliteit slaapzak met gecertificeerd dons en gaan ervan uit deze de rest van ons leven te kunnen gebruiken.

(+) Temperatuur
De comforttemperatuur gaat tot -6 graden voor vrouwen en -13 graden voor mannen. Als fietser is dat ruim voldoende om de koude hoogtvlaktes in Peru en Bolivia te overleven. Of de winter van Canada volstaat, moeten we nog ervaren.
(+)Gewicht
De slaapzak weegt 1.050 gram, wat heel erg licht is voor een slaapzak met dergelijke comforttemperatuur.
(+) Pakformaat
Met de compressiezak kan je de slaapzak verkleinen tot een pakket van 30x18 centimeter. Hij past perfect in dezelfde fietstas samen met de Hilleberg Nallo 3GT Tent en de Amazonas Hangmat.
(+) Nederlands merk
Maar weinig mensen weten dat Nomad een Nederlands merk is dat al meer dan 40 jaar outdoorproducten maakt. Kwaliteit van dichtbij huis, daar houden we van.
 
Nomad Orion 700
 
(-) Mummie
Zoë slaapt liever onder een dekenmodel maar we leveren dit comfort graag in voor een lichte, kleine slaapzak.
(-)Polyester
Net als al het lichtgewicht materiaal is ook deze slaapzak gemaakt van Polyester, dat maakt dat de slaapzak snel zweterig en plakkerig voelt. Tip: een zijde liner verhelpt dit probleem.
(-)Half open
de Orion 700 slaapzak kan niet tot onderaan open. Dat komt ten gunste van de warmte klimaathuishouding, maar daardoor is de slaapzak niet volledig open te vouwen bij warm weer.
Onze mening

Wat ons betreft is de Orion 700 een zeer goede slaapzak. Vooral de comfort temperatuur en het lichtgewicht zorgt ervoor dat de slaapzak bij de top van de markt behoort. Als je alleen in warme klimaten reist, is deze slaapzak te warm, maar voor tijdens onze wereldreis in verschillende klimaten is het een uitstekende slaapzak.


Op de website van Nomad vind je meer informatie over de Orion 700 en andere producten van Nomad.