parallax background

Kobo eReader

WakaWaka Power+ on a sailing boat
WakaWaka Power+
augustus 5, 2018
Black Ortlieb panniers in autumn
Ortlieb fietstassen
augustus 4, 2018
 

Kobo eReader


In 2016 ontving Olivier een Kobo eReader-ereader van zijn ouders voor zijn verjaardag. Het is een van de beste verjaardagscadeaus die Olivier ooit in zijn leven heeft gekregen. Hij heeft het altijd bij zich en het verdrievoudigde het aantal boeken dat hij las. Tijdens onze wereldreis gebruiken we de ereader elke dag minstens een uur en zelfs Zoë is tegenwoordig verslaafd aan lezen. Dit is waarom we er zo dol op zijn:

Kobo Glo Hd eReader
(+) 2000 boeken
De Kobo eReader heeft een interne harde schijf van 4 GB. Genoeg om ongeveer 2.000 boeken op de ereader te plaatsen. Het is perfect voor de wereldreis omdat we veel in de tent lezen en niet alle reisgidsen van alle landen willen meenemen.
(+) Super licht en compact
De Kobo eReader weegt slechts 180 gram, wat lichter is dan een standaard gedrukt boek. Het past in de ene hand en je kunt je een uur boven je hoofd vasthouden terwijl je op je kussen ligt, zonder het risico van een boek op je neus.
(+) Woordenboek en vertalingen
De Kobo eReader heeft wat woordenboeken ingebouwd, waardoor het super eenvoudig is om woorden op te zoeken. Helaas kent woordenboek niet de betekenis van ieder woord waardoor je soms op je honger blijft zitten. Daarnaast kun je een aantal talen naar je moedertaal vertalen. Lezen in het Engels was nog nooit zo comfortabel voor ons.
(+) Aanpasbaar achtergrondlicht
We kunnen lezen waar en wanneer we maar willen. 's Avonds in de tent, in een bus, in de zon, het doet er niet toe. Met het aanpasbare achtergrondlicht heb je geen kunstlicht nodig om te lezen wat zeer prettig is voor je ogen.

 
(+) Lange batterij levensduur
We moeten de Kobo eReader minder dan één keer per maand opladen en we gebruiken het elke dag. En met onze WakaWaka Power+ zijn we altijd zeker van voldoende batterij.
(+/-) Alle bestandsindelingen
Op de Kobo e-readers kan je alle bestandsindelingen openen (epub, pdf, mobi, jpeg, cbz, cbr, etc). Wij gebruiken bijna uitsluitend epub bestanden, uitgezonderd de reisgidsen die vaak in pdf zijn. Deze zijn minder prettig om te lezen op de e-reader waarbij je soms onhandig moet inzoomen om alles te kunnen lezen.

We hebben de Kobo Glo HD. Op dit moment hebben ze andere versies, maar ze hebben allemaal dezelfde voordelen.
Op de website van Kobo vind je alle soorten eReaders met veel meer informatie. Al overtuigd? Klik dan op de onderstaande links voor jouw Kobo eReader.

 

Bovenstaande links zijn bewuste reclame omdat wij een affiliate partner zijn van bol.com en op deze manier een kleine cent verdienen voor onze reis.