parallax background

Ortlieb fietstassen

Kobo Glo HD
Kobo eReader
augustus 4, 2018
schwalbe marathon tyre
Schwalbe Marathon Mondial
augustus 4, 2018
 

Ortlieb fietstassen


Ze zijn legendarisch, ze zijn de beste fietstassen die je kunt hebben, de Ortlieb fietstassen. Wanneer je je een toerfiets voorstelt, is het moeilijk om ze in te beelden zonder die prachtige gekleurde koffers achteraan en vooraan. Tegenwoordig bestaan ze in veel verschillende kleuren en zelfs verschillende stoffen. Daarom houden we van onze Ortlieb fietstassen:

Ortlieb fietstassen

(+) Duurzaam
De Ortlieb fietstassen zijn duur, maar dat is niet voor niets. De tassen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen die erg lang meegaan. En dat is precies wat je nodig hebt tijdens het reizen met een fiets in alle soorten weersomstandigheden en omgevingen. We hebben onze fietstassen tweedehands gekocht, maar ze doen nog steeds wat je van ze verwacht. Na bijna twee jaar op de fiets is er geen slijtage te merken.
(+) Waterdicht
Als je op de fiets reist, wil je dat je spullen droog blijven, zelfs in extreme weersomstandigheden. We hadden tropische regenbuien in Brazilië en non-stop regenachtige dagen in Chili. Aan het eind van de dag waren onze spullen altijd droog. Er zit veel elektronica in onze tassen, zoals een laptop en een externe harde schijf die voor ons enorm waardevol zijn. We vertrouwen erop dat de Ortlieb fietstassen ze veilig houden.
 
 
(+) Voldoende plaats
De Ortlieb Back Roller Classic heeft een inhoud van 40 liter, dat is veel. De voorste tassen hebben een inhoud van 25 liter. Dus op de fiets heb je een totale capaciteit van minstens 130 liter met vier fietstassen, meer dan het dubbele van een gemiddelde rugzak. Je kunt veel dingen nemen, want zo werkt dat nu eenmaal. Hoe meer plaats, hoe meer je meeneemt! Onze Hilleberg-tent past in de achtertas, samen met de slaapzak, het fornuis, benzine, een liner en sommige andere dingen. En dat is slechts één tas.

We hebben drie paar Ortlieb fietstassen: Ortlieb Back Roller Classic, Ortlieb Back Roller City en Ortlieb Sport Roller Classic (voortassen). Kijk even op hun website om jouw fietstas te vinden Ortlieb bicycle panniers.