parallax background

NRS Dry Bags

MTI Vibe Life Jacket, part of the MTI Life Jackets performance line
MTI Life Jacket
november 15, 2019
the north face talus 2 tent set up
The North Face Talus 2
november 1, 2019
 

NRS Bill's Bag and NRS High Roll Duffel


Drie jaar lang fietsten we met Ortlieb fietstassen. Deze houden onze spullen droog, zelfs bij tropische regenstormen. Maar met onze Hilleberg tent erin, kunnen we de tassen niet helemaal waterdicht sluiten. Voor de kanotocht hebben we 100% waterdichte tassen nodig en onze keuze viel uiteindelijk op NRS duffel bags. Na 52 dagen in de kano zijn we zeer positief over de tassen, al zijn er ook verbeterpunten. Wij gebruikten twee 65L heavy duty bill bags en een 35L high roll duffel.

(+) Waterdicht
het allerbelangrijkste is waterdichtheid. Door de hoge rolsluiting zijn de tassen perfect waterdicht af te sluiten.
(+) Heavy duty
de bill bags en de high roll duffels zijn gemaakt van heavy-duty TobaTex zodat ze super stevig en duurzaam zijn. Dat heb je nodig voor een lange kanotocht met veel portages.
(+) Geen condens
de high roll duffel gebruikten we voor onze camera spullen. Op voorhand hadden we een beetje angst voor condensatie in de tassen, maar dat was helemaal geen probleem.
NRS Dry Bags
NRS Dry Bags
 
(+) Compressieriemen
de tassen hebben vier compressieriemen om het volume samen te pakken. Ze zijn makkelijk los en vast te maken met aluminium haakjes.
(+) Schouderbanden
de bills bags hebben schouderbanden zodat je ze op je rug kan dragen. Super handig tijdens al de portages. Het draagharnas is bovendien volledig los te maken, wat handig kan zijn in het vliegtuig.
(-) Heupgordel
de schouderbanden hebben geen heupgordel om het dragen makkelijker te maken. Er is wel een sluiting op de borsthoogte, maar die neemt het gewicht van de schouders niet weg. De heupbanden zouden het portages nog veel aangenamer kunnen maken.
Onze mening

Na 52 dagen in de kano vertonen de tassen nauwelijks slijtage. Net zoals onze Ortlieb fietstassen kunnen ze waarschijnlijk nog heel lang mee. Voor de Bill's bags kozen wij de rode kleur, terwijl de high roll duffel grijs was. Een perfecte kleurencombinatie in onze grijze kano.

Benieuwd wat wij nog meenamen in de kano en hoe we onze spullen organiseerden? Je leest het allemaal in onze paklijst voor een kanotocht.

Op de website van NRS vind je alle waterdichte tassen, en veel meer NRS gear.