parallax background

Northstar B17

owayo woman cycling outfit
Owayo fietskleding
december 21, 2019
MTI Vibe Life Jacket, part of the MTI Life Jackets performance line
MTI Life Jacket
november 15, 2019
 

Northstar B17


"Is it a Bomber? A Bell 17? A Bear 17?” staat geschreven over de B17 kano op de website van Northstar canoes. Net zoals voor onze MTI life jackets vroegen we advies aan Northstar voor een kano. We vertelden dat we de Northern Forest Canoe Trail wilden varen, een trail van ongeveer 50 dagen, grote meren, stroomversnellingen en veel portages. Northstar zei onmiddellijk dat ze de perfecte kano hebben voor dergelijk avontuur. De B17 is een heel stabiele 17 voet (5,2 meter) lange kano. Er zijn verschillende materialen te kiezen, net zoals de afwerking. Wij gebruikten het allersterkste IXP materiaal en aluminium randen. Onze kanotocht duurde uiteindelijk 52 dagen en het was een van de mooiste avonturen tot dusver. Het enige jammere was dat we de kano terug naar Northstar ging. We zouden hem dolgraag gehouden hebben.

(+) Extreem duurzaam
onze B17 was gemaakt van IXP materiaal, een mix van Innegra met Aramide vezels. Innegra heeft uitstekende impact eigenschappen, is flexibel en kan goed tegen wrijving. De B17 is gemaakt met verschillende lagen Innegra waardoor de kano uitermate geschikt is voor expeditie kanotochten. Door de verschillende lagen materiaal weegt de kano meer dan een kevlar kano. De B17 weegt ongeveer 30 kilogram wat behoorlijk zwaar is tijdens de portages, maar nog steeds lichtgewicht voor de sterkte van de kano.
(+) Design
voor een productdesigner, Zoë haar echte beroep, is het uiterlijk een belangrijke factor bij het samenstellen van onze gear. We hebben verschillende kanobedrijven bestudeerd, maar het design van Northstar is met voorsprong het mooiste. Toch wisten we niet wat voor kano ze ons zouden geven. Toen we aankwamen in Old Forge zagen we voor het eerste onze kano en waren onmiddellijk verliefd.
(+) Stabiel
De B17 is bijna één meter breed waardoor de kano bijzonder stabiel is. Zelfs op grote meren met veel wind hebben geen enkel moment het gevoel gehad dat we zouden omkantelen. De kano voelde vanaf het eerste moment heel natuurlijk en soepel aan.
Northstar B17
Northstar B17
 
(+) Plaats zat
doordat de kano meer dan 5 meter lang is en bijna een meter breed, is er plaats genoeg voor heel veel materiaal. Wij probeerden zo weinig mogelijk gear mee te nemen, met het oog op alle portages, maar onze NRS tassen pasten zonder problemen in de kano.
(+) Comfortabele stoelen
op een lange kanotocht zit je heel veel stil. Een comfortabele stoel is geen overbodige luxe. De Northstar stoelen zijn zeer comfortabel en we hadden nauwelijks zitpijn. Een luxe in vergelijking met onze fietszadels van de Giant Troopers. Bovendien zijn de stoelen op een intelligente manier bevestigd want dit kan een zwak punt zijn bij een kano.
(+) Peddels
wij gebruikten Kawashiwi Straight peddels van Northstar. Dat zijn extreem sterke en duurzaam peddels die efficient peddelen met veel controle. Het enige minpunt is dat de peddels na een koude nacht licht vervormden waardoor de coating losliet. De peddels zijn net zoals de kano terug naar Northstar zodat ze hun producten kunnen verbeteren.
Onze mening

De B17 met IXP materiaal kost ongeveer €3000 wat natuurlijk een aardige prijs is voor een kano, maar deze kano is bijna onbreekbaar en zal heel veel jaren dienstdoen. Wij vonden het heel jammer dat we de kano opnieuw moesten inleveren bij Northstar. Als we de tocht opnieuw zouden doen, zou het met dezelfde kano zijn.

Benieuwd wat wij nog meenamen in de kano en hoe we onze spullen organiseerden? Je leest het allemaal in onze paklijst voor een kanotocht.

Op de website van Northstar vind je meer technische informatie over de B17 en alle andere kano's van Northstar Canoes.