parallax background

MTI Life Jacket

Northstar B17 on the shore
Northstar B17
november 15, 2019
NRS Bill's bag 65L in a canoe
NRS Dry Bags
november 15, 2019
 

MTI Vibe Life Jacket


Op onze kanotocht hadden we plots heel wat nieuw materiaal nodig. We vonden een aantal paklijsten op internet, maar daar stonden woorden in waar we nog nooit van gehoord hadden. Yoke pads, bilge pump en pfd. Dat laatste is een personal floating device, een reddingsvest dus. Er zijn wel honderd verschillende reddingsvesten en wij hebben geen idee wat de verschillen zijn. Wij contacteerden MTI en vroegen hun advies. Uiteindelijk vertrokken we met de MTI Vibe, een reddingsvest uit hun performance lijn.

(+) Comfortabel
we keken een beetje op tegen het dragen van een life jacket voor 50 dagen. Maar het is net zoals een fietshelm, na een paar dagen besef je niet meer dat er een draagt. Sterker nog, het wordt onderdeel van je outfit en je merkt het onmiddellijk als je het niet meer aanhebt. De MTI Vibe is onderdeel van de performance lijn, speciaal ontworpen voor atletische peddelaars en lange avonturen.
(+) Bodywarmer
de life jackets werken als een soort bodywarmer. In de volle zon, zonder een zuchtje wind, zijn de life jackets een beetje warm, maar onder die omstandigheden heb je vaak geen reddingsvest nodig. In iets koudere omstandigheden zijn de life jackets heerlijk warm en een perfecte bodywarmer.
MTI Life Jacket
MTI Life Jacket
 
(+) Borstvakje met fluitje
Aan de voorkant van het reddingsvest zit een borstvakje dat sluitbaar is met een rits. In het borstvakje staken we altijd onze Sigma GPS. Er zit ook een noodfluitje in het borstzakje wat wij gelukkig niet hebben gebruikt.
Onze mening

Het is de eerste keer dat we een reddingsvest gebruikt hebben voor een langere tijd dus veel vergelijkingsmateriaal hebben we niet. Toch zijn we heel erg tevreden met de life jackets. Ze werden onderdeel van onze kano-uitrusting en voelden heel erg comfortabel. Vaak zien reddingsvesten er een beetje suf uit, maar de MTI Vibe is sportief en doet het goed op de foto's.

Benieuwd wat wij nog meenamen in de kano en hoe we onze spullen organiseerden? Je leest het allemaal in onze paklijst voor een kanotocht.

Op de website van MTI vind je meer informatie over de MTI Vibe Life Jacket.