parallax background

Het aftellen is begonnen!

Trekvogelpad door de Hoge Veluwe
augustus 11, 2016
De meest gestelde vragen
september 7, 2016
 

Steeds meer duidelijkheid

 

Een droom stond al heel lang op het programma, we zouden op wereldreis gaan. Ergens in het najaar van 2016 zouden we vertrekken, maar veel meer konden we nooit vertellen. We wisten niet waar de reis heen zou gaan, wanneer we exact zouden vertrekken, hoe we zouden gaan en hoe lang de reis zou duren. Onze ouders bleven angstvallig vissen naar de antwoorden want zij hadden de grootste behoefte aan duidelijkheid. Begrijpelijk als je kinderen steeds vertellen dat ze een keer vertrekken, maar voor de rest niets weten. De laatste twee maanden zijn alle, of toch bijna, antwoorden ontstaan. 1 oktober is het zover, WeLeaf!

In mijn agenda had ik twee jaar geleden 1 september 2016 aangeduid met “start voorbereiding wereldreis”. Ik had uitgerekend dat ik tegen die tijd mijn spaardoel bereikt zou hebben om op reis te kunnen gaan. In mei zei ik tegen Zoë dat het spaardoel al bereikt was en dat december misschien augustus kon worden. Regelmatig fantaseerden we al over verschillende opties, maar concreet werden we nooit. In ons hoofd speelde regelmatig het idee om de reis vanuit thuis te beginnen. Al wandelend zouden we wel erg traag gaan, fietsen zag Zoë niet zitten, onze kennis van motortechniek is redelijk beperkt en met de kano kom je misschien toch niet zo ver. Maar op een dag vraagt Zoë of ik nog steeds met de fiets zou willen gaan. Met fonkelende oogjes zie ik de prachtig uitgeruste fietsen door de uitgestrekte landschappen rijden. Dat moet eind juni geweest zijn en sindsdien wisten dat de fiets ons eerste vervoersmiddel zou zijn.

We hoorden verhalen over een oversteek met een zeilboot en dat idee verdween niet meer uit Zoë haar hoofd.

 

Met het vervoersmiddel in gedachten, volgde de windrichting. Noordelijk is in het najaar niet het beste plan, naar het westen heb je al snel een waterfiets nodig, het oosten leek ons heel erg mooi, maar het idee dat we door al de woestijnachtige en droge landen zoals Kazachstan en Tadzjikstan zouden fietsen, inspireerde ons niet. Het zuiden dus! En stiekem willen we beiden heel graag richting Zuid Amerika. Niet voor niets zouden we in juli twee weken terug naar de schoolbanken gaan om Spaans te leren. Je kan alleen niet helemaal tot Zuid Amerika fietsen zonder onderweg de grote plas over te steken. We hoorden verhalen over een oversteek met een zeilboot en dat idee verdween niet meer uit Zoë haar hoofd. En waar die zeilboot dan in Zuid Amerika aankomt, zien we later wel. Misschien komen we nooit in Zuid Amerika en zitten we over een half jaar in Afrika. We volgen onze neus, de wind en vooral ons hart.

Intussen dachten we vaak na over een naam, een website en ons reisdoel. Met een creatief businessmodel canvas brainstormde we over onze kernactiviteiten, de doelgroepen en onze middelen. WeLeaf was geboren, Zoë bedacht een prachtig logo en het concept van de website volgde snel. Toen we naar Leuven vertrokken voor de Spaanse cursus hadden we veel conceptmateriaal klaar, maar een vertrekdatum hadden we nog niet. Als we met de fiets willen vertrekken, wachten we best niet tot in de winter. Als we in oktober vertrekken en naar het zuiden fietsen, blijven we een beetje in het mooie weer. Zo ontstond 1 oktober! Toen we dat wisten, ging het plots erg snel. We stelden een lange to-do lijst op met als eerste grote actie om de website te lanceren. 11 augustus ging deze online en dat voelde als dé echt start van de voorbereiding. Doordat we blijven doorwerken tot eind september, vliegt de tijd voorbij. Elke avond zijn we druk bezig met het afwerken van de hele lijst. Verzekeringen uitzoeken, het huis opruimen, materiaal verzamelen, sponsoren zoeken, abonnementen opzeggen en nog wel honderd andere dingen. Meer daarover in een volgend verhaal. Kortom, het aftellen is begonnen!

 

3 Comments

  1. lieve swinnen schreef:

    heerlijk om te lezen, vanaf nu elke avond het laatste wat ik ga doen…
    mama

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *