parallax background

De meest gestelde vragen

Het aftellen is begonnen!
augustus 20, 2016
Voorbereiding op de wereldreis
september 11, 2016
 

Dagelijks krijgen we allerlei vragen over onze reis. Veel van deze vragen komen vaak terug, maar soms zit er een bijzondere vraag bij waar we zelf nog niet over nagedacht hadden. Hieronder een opsomming van de 12 meestvoorkomende en leukste vragen. En omdat een vraag zonder antwoord niet zo interessant is, staan de antwoorden er ook bij.
 

De algemene vragen


1. Wanneer vertrekken jullie op reis?
Op dit moment hebben we 30 september als startdatum, al kan dat ook wat later worden want het liefst vertrekken we in de zon. En we willen graag in het weekend vertrekken zodat jullie mee kunnen fietsen op de eerste dag.

2. Waar is de eerste bestemming?
Dat ligt eraan hoe ver je vooruit kijkt. In het begin zal onze route Amsterdam-Rotterdam-Breda-Neerpelt-Leuven zijn. En daarna gaan we verder zuidelijk, waarschijnlijk over de Jacobsroute richting Santiago de Compostella, om zo Portugal te bereiken. Daar proberen we een zeilboot te vinden naar Zuid Amerika. Maar wees niet verbaasd als we over een half jaar in Afrika zitten.

3. Hoe lang blijven jullie weg?
Geen idee :)

4. Hoeveel kilometer willen jullie per dag fietsen?
We fietsen zoveel als we zin hebben. Dat kan de ene dag 10 kilometer zijn en dan andere dag 90 kilometer, maar ook als we vijf dagen niet fietsen, is dat geen probleem. Misschien dat we Portugal pas na een half jaar bereiken.

5. Hoe krijg je het financieel voor elkaar?
We fietsen, slapen in de tent en laden onze apparaten op met zonne-energie dus dat deel is al gratis. Daarnaast leven we zuinig en verwachten we met gemiddeld €30 per dag toe te komen. Doordat we de afgelopen jaren ook zuinig geleefd hebben, kunnen we teren op een mooie spaarpot om een tijdje rond te reizen. Daarnaast hebben we nog twee manieren waardoor we goedkoop rond kunnen reizen:
- we willen graag vrijwilligerswerk doen op een aantal plaatsen waardoor we kost en inwoon hebben in ruil voor onze arbeid.
- met sponsordeals willen we bepaalde leuke activiteiten doen in ruil voor een blogbericht, fotoreportage of een filmpje.

6. Kunnen we jullie ergens volgen?
Natuurlijk! De beste manier is onze website www.weleaf.nl waar je al onze verhalen terugvindt. Je kan je email invullen en dan krijg je een update van de nieuwste reisverhalen. Naast de website kan je ons volgen op social media: Facebook, instagram en twitter met de #weleafnl


De meestgestelde vragen aan Olivier


7. Waarom zeg je zo'n goede baan op voor een wereldreis?
Omdat mijn nieuwe baan nog veel beter is! Wereldreiziger, 365 dagen vakantie, eigen baas en de mooiste plaatsen ter wereld bezoeken. Oké, het salaris is wat minder, maar wie weet zit er wel een salaris in als we zo goed worden in het wereldreizen.

8. Kom je nog terug naar Rotterdam?
We vertrekken voor onbepaalde tijd en zonder doel om ergens uit te komen dus alle opties liggen open. Ik vertrek er met heel mooie herinneringen en zal het zeker missen. Dus wie weet wat de toekomst brengt....

9. Is jouw vriendin net zo avontuurlijk als jij?
Uiteraard! En gelukkig maar want anders zouden we waarschijnlijk niet verder dan België geraken. Sterker nog, Zoë is dé dame dat mij mee heeft genomen buiten de grenzen van Europa en de vlam heeft aangewakkerd om veel te gaan reizen.

De meestgestelde vragen aan Zoë


10. Ben je niet bang dat jullie relatie stuk gaat onderweg?
Nee! We staan er allebei heel open in. We hebben vaker samen gereisd en het maakt ons samen alleen maar sterker. Bovendien kunnen we beiden ook heel goed alleen reizen. Als we daar behoefte aan hebben, dan doen we dat gewoon af en toe zo! Ik zou het trouwens veel enger vinden om samen een huis te kopen.

11. Kan jij de fiets repareren als deze stuk is?
Jahoor, het kan niet heel ingewikkeld zijn toch? We krijgen gelukkig wel nog een cursus ‘fietsreparatie’ van onze vriend Wim (meer hierover in een volgende blog)! Hij zal ons de kneepjes van het vak leren zoals de remmen vervangen, een derailleur afstellen en spaken vervangen. Een bandje plakken kan ik in ieder geval al ;).

12. Ben je dan gestopt bij Rugby (Nederland)?
Blijven rugbyen voor Nederland òf op wereldreis gaan met mijn lieve vriend. De keuze was vrijwel niet maakbaar. Met onwijs veel trots en passie heb ik voor Nederland gespeeld, en was er nog lang niet klaar mee. Toch hebben de mooie kansen in duurzame projecten tijdens deze reis, in combinatie met nog een hele hoop kleine factoren, doen besluiten dat mijn volgende pad zou liggen in de vrijheid van het reizen. Met verdriet neem ik afscheid van het rugby, maar gelukkig heb ik een hele hoop spannends te beleven en kan kom ik zeker nog veel mooie rugbycultuur tegen aan de andere kant van de wereld!
De meest gestelde vragen
De meest gestelde vragen
 

6 Comments

 1. Mellisa schreef:

  Gaaf, ik ga jullie volgen!

 2. lieve swinnen schreef:

  Weer wat bijgeleerd, bv dat Zoë een fietsband kan plakken 🙂
  Het zal zeker beginnen kriebelen, dat doet het bij mij (ons) al.
  mama

 3. Simon Vandoninck schreef:

  Wat een super mooie website, dit wordt gegarandeerd de ervaring van jullie leven. We hebben ons dadelijk ingeschreven als volgers! Gr, Simon Vandoninck & Nina Czajkowski.

  • WeLeaf schreef:

   Hee Simon en Nina!! Dankjewel voor het compliment en de mooie wensen! En natuurlijk leuk dat jullie ons volgen :). Heel veel groetjes! Zoë en Olivier

 4. aart schutte schreef:

  Wat ziet dat er geweldig uit! Prachtige site! Ik begrijp het helemaal van jullie, zoiets moois voor de boeg. Een veilige reis en dat deze ondernemende reis jullie zal bieden, wat je er van zal verwachten. Wat mooi dat we op deze wijze met jullie “mee” kunnen reizen in de toekomst. We kijken uit naar de volgende berichten. Hart.Gr. Aart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *