WIJ ZIJN OP WERELDREISWij, Zoë en Olivier, zijn op wereldreis! We Leaf! Op vrijdag 30 september zijn we voor onbepaalde tijd op wereldreis vertrokken. We startten met de fiets vanuit Amsterdam om vervolgens via de familie en vrienden in België naar het zuiden te trekken. Als we twee maanden later de grenzen van het Europese vasteland bereiken, willen we zoals de eerste ontdekkingsreizigers de grote plas overvaren, op naar Zuid Amerika! Spannend hé! Vinden wij ook! Volg al onze avonturen op deze website!

Weleaf is een website waarop wij onze reiservaringen en bijzondere ontmoetingen delen. We gaan op reis omdat we van reizen houden, en vinden dat dit, en de mensheid in het algemeen, hand in hand kan gaan met een gezond en eerlijk milieu. ‘Doen’ is voor ons het antwoord op transitie naar een schonere wereld. Wij willen lokale doeners ontmoeten en hun verhalen delen middels schrift en beeld. Klein verzet is het begin van een grote verandering. Als echte oudoor liefhebbers willen we tijdens het reizen het genot van de natuur laten zien en onderdeel zijn van de verandering naar een duurzamere wereld!

ONZE LAATSTE REISVERHALEN

maart 3, 2017
Afrika voor beginners uitgelicht

Afrika voor beginners

Na de zware overtocht komen we aan in Mindelo. Een, naar Afrikaanse standaarden, rustige stad die erg Westers is gericht...
februari 22, 2017
Olivier boeg

De zeezieke overtocht

Zou poging twee dan de goede zijn? De motor is gisteren uitvoerig getest en de glimlach op kapitein Dieter zijn gezicht geeft...

DE LAATSTE THEMA BLOGS

december 19, 2016
adventure bread uitgelicht

Adventure bread

Probably the most heavy and powerful bread that we have ever made. The bread is half of the size of a normal bread but double...
december 3, 2016
Galicië

Hout als economische verwarming

Met het gevoel alsof we iets zijn verloren, fietsen we door het ruige landschap van Galicia. Achter ons mist het luide...

VOLG JE DROOM


We gaan op reis omdat we van reizen houden, en vinden dat dit, en de mensheid in het algemeen, hand in hand kan gaan met een gezond en eerlijk milieu. ‘Doen’ is voor ons het antwoord op transitie naar een schonere wereld. Wij willen lokale doeners ontmoeten en hun verhalen delen middels schrift en beeld. Klein verzet is het begin van een grote verandering. Als echte oudoor liefhebbers willen we tijdens het reizen het genot van de natuur laten zien en onderdeel zijn van de verandering naar een duurzamere wereld!

We proberen zo duurzaam mogelijk te leven en te reizen om zo anderen te inspireren hetzelfde te doen. Daarom vertrekken we met de fiets en willen we met een zeilboot de oceaan oversteken. We zijn er heel bewust mee bezig, maar ook wij lusten wel eens een stukje vlees en houden ervan om motor te rijden. De duurzame mentaliteit is veel belangrijker dan pure opoffering.


Volg onze droom! klik hier

TRAAG EN TOEGANKELIJK


Ons doel is eenvoudig: plan niet het volledige pad, maar laat alle ervaringen en ontmoetingen het pad vormen. We willen toegankelijk zijn en lokale mensen, culturen en natuur ontdekken. Daarom starten we met de fiets, om later verder te gaan met de vervoersmiddelen die op ons pad komen.

Onderweg willen we bijdragen aan duurzame projecten, de natuur ontdekken en opgaan in de cultuur van het land. Daarin gaan we steeds op zoek naar de positieve elementen in het verhaal. Dit doen we met fotoreportages, reisverhalen en video's.


Meer lezen over deze thema's? ontdek het hier

ZOË EN OLIVIER


Olivier groeide op in België, studeerde burgerlijk ingenieur in Leuven en verliet in 2010 het moederland om zijn liefde (Zoë) te volgen naar Nederland. Daar werkte hij als asset manager, verantwoordelijk voor alle wegen en openbare verlichting in Rotterdam. Het schrijven zit hem in de genen. Daarnaast ontwikkelde hij zijn fotografie- en filmskills in zijn vrije tijd, met als hoogtepunt het winnen van een travelvideo contest. Voor Fox Travel mocht hij promotie video’s maken in Zuid Afrika. Nu laat hij zijn veilige thuis haven achter zich en verkiest het avontuur in zijn nieuwe functie als wereldreiziger..

Zoë groeide op in Breda. Haar ouders hebben de 'reishonger' er met de paplepel in gegoten. Gemaakt in Jamaica en vanaf het eerste levensjaar op sleeptouw naar verre bestemmingen, vertrok Zoë al met 16 jaar op soloreis. In Rotterdam volgde ze de studie Industrieel Product Ontwerpen, waar ze haar eigen idealen ontdekte in duurzaamheid. Gelijktijdig trainde en woonde Zoë in Amsterdam om te werken aan haar grote sportcarrière. Twee jaar speelde Zoë voor het Nederlands Sevens Rugby Team. Het laatste half jaar combineerde ze dit met het opzetten van duurzame projecten en het ontwikkelen van haar grafische talenten. En nu op naar de volgende droom, als wereldreiziger opzoek naar transitie pioniers!


Meer over ons weten? klik hier
parallax background
 

DIT DOEN WIJ


Wij vertellen de verhalen van de mooiste projecten, mensen en natuur die we tegenkomen op onze reis. Daarin gaan we steeds op zoek naar het positieve elementen in het verhaal. Dit doen we aan hand van woord, beeld en geluid waarbij we proberen korte en krachtige reportages te maken die mensen inspireren.

PORTRETTEN


I am sustainable

I am only one, but I am one. I cannot do everything, but I can do something, that something is to be the right example and inspire you. Are you the second one?

- Zoë Agasi

Neem contact op

WeLeaf
info@weleaf.nl
Zoë Agasi
zoe@weleaf.nl
+31615570809
Olivier Van Herck
olivier@weleaf.nl
+32477192724

Volg onze reis!

Wil jij ook over onze nieuwe verhalen, avonturen en duurzame projecten lezen? Laat dan hier rechts je email achter en ontvang zo nu en dan een nieuwe update! 

 

Gelukt! Je krijgt binnenkort de eerste nieuwsbrief in jouw mail!

VRIENDEN WORDEN


We worden graag vrienden met jou! En dat kan op veel manieren!

SOCIAL LEAFS

Volg ons op social media


BlogSociety
WeLeaf voor pop up

Volg onze reis!

 

 

Wil jij ook over onze nieuwe verhalen, avonturen en duurzame projecten lezen? Laat dan hier je email achter en ontvang zo nu en dan een nieuwe update!

 

Gelukt! Je krijgt binnenkort de eerste nieuwsbrief in jouw mail!