SKATE TRACKSHet laatste deel van onze wereldreis dagen we onszelf uit met nieuwe manieren van reizen op eigen kracht. Op 26 januari beginnen we aan een 3.000 kilometer lange skitocht langs de noordkust van de Saint Lawrence rivier. Daarna steken we de oceaan over met een vrachtschip en vervolgen onze weg op roller ski's door Scandinavië en de Baltische staten. Meer dan 7.000 kilometer op onbekend terrein en in onbekende omstandigheden. Wij zijn er klaar voor!


 

DE UITDAGING


De Skate Tracks staan in het teken van nieuwe manieren om te reizen op eigen kracht en duurzaam reizen. Vanuit Vancouver reizen we met de trein tot in Quebec City. Van daaruit binden we de ski's aan en gaan we 3.000 kilometer door de barre winter van Canada trekken. De temperatuur blijft overdag ver onder het vriespunt en de routes die we volgen bestaan alleen in de winter. Het wordt een enorme uitdaging, zowel fysiek als mentaal. Vanuit het oosten van Canada proberen we te liften met een vrachtschip naar Engeland. Als dat lukt, zullen we daaruit starten met een roller skate avontuur door Europa langs verschillende European Rewilding area's. Meer dan 4.000 kilometer op kleine wieltjes over de Europese wegen. Dit laatste avontuur brengt ons terug waar het drie jaar geleden allemaal begon, thuis.

We begeven ons weer op onbekend terrein en gaan onmiddellijk voor de serieuze test. Een sprong in het diepe is voor ons de beste manier om deze nieuwe manieren van reizen te ontdekken.Tot dusver was de fiets steeds ons vertrouwde vervoersmiddel, maar die ruilen we in voor onbekende manieren van reizen. Een riskante keuze, of niet? Als we niet proberen, zullen we het nooit weten!

 
Next plans: Skate tracks

Duurzaam reizen

Met de trein en de boot
Next plans: Skate tracks

3.000+ kilometer

Skiën door het afgelegen oosten van Canada
Next plans: Skate tracks

4.000+ kilometer

Roller skaten door Noord-Europa
Next plans: Skate tracks
 

WAAROM DOEN WE DIT?


Wij willen andere mensen inspireren en overtuigen om de wereld te ontdekken op eigen kracht. Wij zijn overtuigd dat dit de mooiste manier van reizen is. Het is een duurzame manier van reizen, gezond voor de lichaam en de geest, en dichtbij de lokale cultuur en natuur. Door zelf het voorbeeld te geven en verhalen te vertellen, willen we laten zien dat deze manier van reizen voor iedereen mogelijk is. We willen dat het bewustzijn van de mensen over de prachtige natuur en cultuur op deze aarde vergroot. Het bewustzijn om deze aarde te beschermen en er zorg voor te dragen.

We leven bewust, langzaam en gezond. Ons hoofddoel is om andere mensen te inspireren hetzelfde te doen. Anders doen, en dat hoeft geen reis van drie jaar te zijn. We willen mensen uit hun comfort zone halen, je ongemakkelijk te voelen en op verkenning te gaan. Hetzij door een nieuwe vaardigheid te vinden, door hun fiets naar hun werk te brengen, bewust te leven of een nieuwe taal te leren. We laten zien dat verandering niet eng is, maar opwindend en dat het 'anders' voor iedereen mogelijk is.

ENERGIEK \\ GEZOND \\ UNIEK AVONTUUR \\ DUURZAAM \\ BEWUST
GOEDKOOP \\ CREATIEF \\ ZELFONTPLOOIING \\ WERELDKENNIS

#OPEIGENKRACHT

Next plans: Skate tracks
 

DE ROUTES


We verleggen onze grenzen en verkennen nieuwe manieren van reizen op eigen kracht en duurzaam reizen.

Trans Canada Trein: We reizen met de trein vanuit Vancouver tot Quebec. Het is de ideale manier om de uitgestrektheid van Canada te ontdekken. De treinreis duurt maar liefst vijf dagen met overnachtingen in de trein. Onderweg houden we een aantal stops die we met de fiets zullen verkennen, waarschijnlijk de laatste fietskilometers van deze reis.

3000+ kilometer skiën: Cross country skiën is populair in Canada, maar er zijn nauwelijks lange afstand trails te vinden. Wij reizen langs de Cote-Nord over routes die alleen in de winter bestaan. Tijdens de zomermaanden zijn de dorpjes alleen per boot te bereiken. Een onbekend avontuur over onbekende paden.

Atlantische oversteek: We staken de Atlantische Oceaan drie jaar geleden over met een zeilboot. Een heel bijzondere ervaring, maar Olivier kruipt nooit meer op een zeilboot. Een vrachtschip daarentegen moet wel lukken. De duurzaamheid van vrachtvervoer over zee is nog steeds een moeilijk gegeven, maar door mee te reizen op een vrachtschip veroorzaken we zelf nauwelijks extra milieubelasting. We zullen zeker uitzoeken hoe het zit met die duurzaamheid!

4000+ kilometer roller skaten Roller skaten stond al heel lang op Zoë haar dromenlijst en die gaan we nu waarmaken. Vanuit Engeland willen we door Noord-Europa skaten langs verschillende European Rewilding Area's.

 

REWILDING EUROPE


Wij gaan de uitdaging aan voor de natuur en zetten ons in voor Rewilding Europe, een nieuw Europees initiatief om in Europa meer ruimte te maken voor wilde natuur, wildernis en wilde dieren. Rewilding Europe wil één miljoen hectare in Europa verwilderen, in minstens tien verschillende gebieden. We zullen Rewilding Europe op twee manieren helpen. Enerzijds willen we de schoonheid van de natuur laten zien zodat er meer bewustzijn ontstaat om deze te verkennen en beschermen. Anderzijds willen we geld inzamelen om één bizon in het wild los te laten, een bedrag van €3.500. Ontdek hier alles over onze samenwerking met Rewilding Europe.

 

SPONSOR ONS


Wil jij ons sponsoren voor dit volgende avontuur? Nieuwe manieren van reizen op eigen kracht betekent nieuw materiaal en nieuwe kleding. Vooral de winter in Canada vereist een aanpassing van onze gear. We moeten ons voorbereiden op temperaturen van -30 graden. We proberen sponsors te vinden voor ons materiaal, maar als dat niet lukt, moeten we de spullen zelf betalen. De helft van jullie bijdragen geven wij aan Rewilding Europe. Zo dragen wij ons steentje bij aan de wilde natuur waar we zo van genieten. Eenmaal onderweg zorgen wij natuurlijk voor inspirerende reisverhalen, mooie filmpjes en veel foto's! Help jij ons op weg?

 

VRIENDEN WORDEN


We worden graag vriend met jou! En dat kan op veel manieren!

SOCIAL LEAFS

Volg ons op social media