FEB 2019 - OKT 2019 | OP EIGEN KRACHT DOOR NOORD AMERIKADe plotselinge ontdekking van de grote cyste in Zoë haar eierstok stuurde onze reisplannen danig in de war. Maar elk nadeel heb zijn voordeel leerde Johan Cruyff ons. Plots hadden we tijd om onze nieuwe plannen voor te bereiden, sponsors te zoeken en samenwerkingen aan te gaan. Dat was veel moeilijker geweest in de jungle van Midden-Amerika. Na het herstel van Zoë, pakten we de reis terug op en er stond een bijzonder mooie, uitdagende en zware expedities op de planning. We zouden op eigen kracht door Noord-Amerika trekken, al fietsend, wandelend en met de kano. Adventure!

7 maanden later meerden we met de kano aan in Fort Kent, Maine in het noordoosten van de VS. Het was de laatste halte van de plannen die we lang geleden maakten. Het waren zeven prachtige maanden vol avontuur. De geplande kilometers waren soms iets te optimistisch zodat we af en toe gehaast waren. Daar leren we weer uit en proberen we volgende keer beter te doen. Het kanovaren was met stip de meest bijzondere ervaring.


 

DE UITDAGING


Tijdens onze expeditie in Noord Amerika ontdekken we nieuwe manieren van reizen op eigen kracht. We reizen van zuid naar noord via het oosten van het Noord Amerikaanse continent. We gaan de uitdaging aan om 1000 kilometer te hiken over een lange afstand trail en de NorthernForest Canoe trail van begin tot eind te kanoen, een van de zwaarste kano trails ter wereld. Dat is meer dan 1.000 kilometer kanovaren door de Amerikaanse en Canadese wildernis.

We begeven ons op onbekend terrein en gaan onmiddellijk voor de serieuze test. Een sprong in het diepe is voor ons de beste manier om deze nieuwe manieren van reizen te ontdekken. Tussendoor blijft de fiets ons vertrouwde vervoersmiddel waarmee we meer dan 5.000 kilometer af zullen leggen.

 

7.500 kilometer

Op de fiets door Mexico, de VS en Canada

1.039 kilometer

Hiken over de Appalachian Trail

1.161 kilometer

Northern Forest Canoe Trail
Screen Shot 2018-12-13 at 09.49.33
 

WAAROM DOEN WE DIT?


Wij willen andere mensen inspireren en overtuigen om de wereld te ontdekken op eigen kracht. Wij zijn overtuigd dat dit de mooiste manier van reizen is. Het is een duurzame manier van reizen, gezond voor de lichaam en de geest, en dichtbij de lokale cultuur en natuur. Door zelf het voorbeeld te geven en verhalen te vertellen, willen we laten zien dat deze manier van reizen voor iedereen mogelijk is. We willen dat het bewustzijn van de mensen over de prachtige natuur en cultuur op deze aarde vergroot. Het bewustzijn om deze aarde te beschermen en er zorg voor te dragen.

ENERGIEK \\ GEZOND \\ UNIEK AVONTUUR \\ DUURZAAM \\ BEWUST
GOEDKOOP \\ CREATIEF \\ ZELFONTPLOOIING \\ WERELDKENNIS

#OPEIGENKRACHT

januari 21, 2020
cycling saint lawrence in winter

De kalkoen is gaar

Aan alle mooie liedjes komt een einde, zo ook het liedje in Fort Kent. We hebben ons visum één maand kunnen verlengen, maar dezelfde truck kunnen niet twee keer uithalen. Carl en Pat vroegen ons nadrukkelijk om tot en met Thanksgiving te blijven om de familie te leren kennen...
januari 11, 2020
classic roller skiing

Speeltuin in de achtertuin

Op 7 oktober worden we in het park, waar we voor het laatst uit te kano stappen, door Carl opgepikt. Minder dan een jaar geleden plande we onze route tot hier, Fort Kent, Maine. We hadden geen hotel geboekt of plek gereserveerd...
december 20, 2019
moose running through the water on the Northern Forest Canoe Trail

Moose, moose, moose

Onze kanotocht is bijna perfect, maar toch ontbreekt er iets belangrijk. Iedereen zei ons dat Maine vol zit met elanden en we zouden er heel veel zien. Na meer dan twintig dagen in Maine hebben we dagelijks honderden eland voetstappen gezien...
december 13, 2019
old trains on the tramway carry

De industriële wildernis

De Northern Forest Canoe Trail voert ons langs historische waterwegen, ooit gebruikt door de inheemse volken. Zij gebruikten kano\'s gemaakt van berkenbast om over de rivieren en meren te kanoën in de wildernis. Er waren geen wegen en het water was veruit de makkelijkste manier om je te verplaatsen...
 

DE ROUTES


We verleggen onze grenzen en verkennen nieuwe manieren van reizen op eigen kracht.

5000+ kilometer fietsen: De fiets is en blijft ons vertrouwde vervoersmiddel. Er staan meer dan 5000 kilometer op de planning door Mexico, de VS en Canada. We zullen bekende en minder bekende fietsroutes opzoeken langs de oostkust van het Amerikaanse continent.

1000+ kilometer hiken: De Appalachian Trail (AT) is een van de bekendste langs afstand hikes in de wereld. De totale wandeling is 3.500 kilometer lang en duurt zo'n 6 maanden. Wij gaan voor 1.000 kilometer in anderhalve maand.

1200+ kilometer kanoën: The Northern Forest Canoe Trail is één van de zwaarste kano trails ter wereld. Ze bestaat nog niet zo lang en jaarlijks lukt het slechts zo'n 10 mensen om dit te voltooien. Met stip de zwaarste uitdaging van de drie.

 

REWILDING EUROPE


Wij gaan de uitdaging aan voor de natuur en zetten ons in voor Rewilding Europe, een nieuw Europees initiatief om in Europa meer ruimte te maken voor wilde natuur, wildernis en wilde dieren. Rewilding Europe wil één miljoen hectare in Europa verwilderen, in minstens tien verschillende gebieden. Wij zullen ons specifiek inzetten voor het project 'Interest in the Wild' om de interesse in de wilde natuur en het buitenleven te promoten, want dat is waar wij zelf het meest van genieten. Ontdek hier alles over onze samenwerking met Rewilding Europe.

 

SPONSOR ONS


Wil jij ons sponsoren voor dit volgende avontuur? Onze stalen rossen blijven onze trouwste metgezel, al hebben ze wel wat onderhoud nodig. Daarnaast proberen we nieuwe manieren van reizen uit zoals het kanovaren en een lange afstand wandeling van meer dan 1.000 kilometer. Daarvoor hebben we andere spullen nodig. De helft van jullie bijdragen geven wij aan Rewilding Europe. Zo dragen wij ons steentje bij aan de wilde natuur waar we zo van genieten. Eenmaal onderweg zorgen wij natuurlijk voor inspirerende reisverhalen, mooie filmpjes en veel foto's! Help jij ons op weg?

 

Volg onze reis!

Onze nieuwste verhalen en avonturen wil je niet missen! Laat je email achter en ontvang 10 keer per jaar onze nieuwsbrief! 

Gelukt! Je krijgt binnenkort de eerste nieuwsbrief in jouw mail!

VRIENDEN WORDEN


We worden graag vriend met jou! En dat kan op veel manieren!

SOCIAL LEAFS

Volg ons op social media


Volg onze reis!

Onze nieuwste verhalen en avonturen wil je niet missen! Laat je email achter en ontvang 10 keer per jaar onze nieuwsbrief!

You don't want to miss our latest stories and adventures! Leave your email and you'll get our newsletter 10 times in a year!

 

Gelukt! Je krijgt binnenkort de eerste nieuwsbrief in jouw mail!