parallax background

Onze vier meest inspirerende mensen van 2021

Op eigen kracht, maar niet alleen
november 21, 2021
Dankbaarheid overwint vermoeidheid
januari 5, 2022
 

Dit is onze inspiratie uit 2021


We worden continu geïnspireerd door anderen. Iedere dag is er wel een verhaal waar we iets uit kunnen leren of een voorbeeld aan nemen. Soms binnen de eigen familie, soms de buurvrouw en soms gewoon iets uit de krant. Voor onszelf zijn er vier personen die ons het afgelopen jaar extra geïnspireerd hebben. Dit zijn onze inspiraties van 2021:

Martijn Doolaard

Martijn Doolaard - Martijn's boek One Year On a Bike is een van de grote voorbeelden geweest van het boek dat wij zelf wilden maken. Een inspirerend koffietafelboek om bij weg te dromen. Stiekem droomden wij ervan om van ons boek "Op Eigen Kracht" de nieuwe One Year on a Bike te maken. Maar ook zijn nieuwe project, de oude stenen hut die hij heeft gekocht, is mooie inspiratie voor de zoektocht naar onze eigen basecamp in Scandinavië.


Karel Sabbe

We volgen ultraloper Karel Sabbe al een paar jaar. Hij rent bizarre afstanden en heeft heel wat onmogelijke records op zijn naam staan. Wij wandelden 1.000 kilometer van de Appalachian Trail in 45 dagen. Hij had 45 dagen nodig om de hele trail, zo'n 3.500 kilometer, af te leggen. Bizar! Afgelopen zomer liep hij de Via Alpina. 2.500 kilometer in 30 dagen. Dat zijn twee marathons per dag! Nu hebben wij niet de ambitie om dat te gaan doen, maar we vinden het prachtig dat hij laat zien wat een lichaam allemaal aankan als je het mentaal wilt.


Tamar Valkenier

We hoorden haar naam steeds vaker dit jaar, vooral in combinatie met haar boek 'Fulltime avonturier'. Een prachtige titel die wij ook al een paar jaar in onze Instagram bio hebben staan. We voelen ons vooral geinspireerd omdat ze het allemaal alleen als vrouw doet én omdat we hetzelfde pad bewandelen, maar zij ons een stap voor is en daarmee heerlijke inspiratie van mogelijkheden. We hebben al een paar keer geprobeerd om elkaar te ontmoeten, maar het leven van avonturiers is moeilijk te plannen.


Siegurd van Leusen

In 2018 ontmoetten we Siegurd voor het eerst toen hij ons meenam op een introductie bushcraft. Sindsdien is hij onze outdoor-hulp-op-afstand. Als we een vuurboog proberen of een elandhuid willen looien, helpt Siegurd ons uit de nood. Wat ons extra inspireert, is zijn enorme vakmanschap en zijn oog voor detail. Siegurd is een beetje onze leermeester voor het buitenleven.

2 Comments

 1. Menno schreef:

  Ik lees en blader en geniet van Op eigen kracht. Nog niet uit, Wil het ook een beetje rekken, zodat ik er langer plezier van heb. Foto’s die de verhalen en weetjes ondersteunen, het boek vind ik tot dusver zeer geslaagd (ben halverwege), zeker niet minder dan One year on a bike!
  Zijn jullie voor een lezing in de buurt, kom ik graag luisteren.
  Geweldig om anderen zo deelgenoot te maken.

  • WeLeaf schreef:

   He Menno!

   Dankjewel voor deze mooie woorden. Dat doet ons veel plezier! Het was een heel werk om het boek te maken, maar de mooie reacties die we krijgen zijn het harde werk allemaal waard 🙂
   We zijn op dit moment onderweg met de fiets naar Scandinavië en zoeken daar een plek om te wonen. Weer een nieuw hoofdstuk!

   Groeten en nog veel leesplezier,
   Olivier en Zoë

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *