parallax background

10x doen Noordoost Brazilië

Sunset in Valle de la Luna in Chile
10x doen Noord Argentinië en Chili
september 24, 2017
Belgian cyclists on Ruta 40 in Argentina
Ruta 40
oktober 24, 2017
 

Hoogtepunten Noordoost Brazilië

 

Voor de Westerse toeristen Brazilië is Rio de Janeiro, de Iguazu watervallen, carnaval en de Pantanal. Het noordoosten van Brazilië is onbekend terrein, maar bevat een schat aan hoogtepunten. De mooiste stranden van Brazilië, een overvloed aan vers fruit en de prachtige Afrikaanse invloeden betoveren deze streek. Dit zijn onze hoogtepunten om 10x te doen in het noordoosten van Brazilië.

 

10. Authentiek Olinda

 
10x doen Noordoost Brazilië
 

Ten noorden van Recife ligt het kleurrijke Olinda. Het oude centrum staat vol met kleurrijke huisjes die samen vrolijke straten vormen. Het is de hotspot voor Braziliaans carnaval in Pernambuco, maar is voor de rest van het jaar rustig en vredig.

 

9. Historisch Salvador

 
10x doen Noordoost Brazilië
 

Salvador is een metropool van 3 miljoen inwoners. Het is de hoofdstad van de staat Bahia, die de grootste populatie zwarte mensen heeft in Brazilië. Het historisch centrum, Pelourinho, staat vol met oude gebouwen en Portugese keitjes. Geniet van de Afrikaanse sfeer, capoeira, acaraje en het kleurrijke leven van de meest Afrikaanse stad buiten Afrika.

 

8. De mooiste stranden van Brazilië

 
10x doen Noordoost Brazilië
 

De stranden in het noordoosten van Brazilië behoren tot de mooiste van de wereld. Van Recife tot aan Salvador ligt het ene paradijselijke strand naast het andere. Het helderblauwe water, de goudgele stranden en de groene palmbomen zijn elke keer betoverend. De populairste stranden zijn Maragogi, Praia do Forte en Porto do Galinhas, maar de allermooiste stranden vind je op Fernando de Noronha.

 

7. Het beste ontbijt in Lencois

 
10x doen Noordoost Brazilië
 

Lencois is een klein stadje in Chapada Diamantina dat als uitvalsbasis dient om het park te verkennen. Het stadje bestaat uit pousada's en restaurants, maar ademt een rustige authentieke sfeer uit. Tussen de verschillende pousada's bestaat een competitie voor het beste ontbijtbuffet. Het ontbijt is een feest waar je makkelijk een aantal kilo's aankomt in een paar dagen.

 

6. Jericoacoara

 
10x doen Noordoost Brazilië
 

Een van de populairste kustplaatsen van Brazilië is Jericoacoara. Het dorp met zijn zandstraten bestaat alleen uit pousada's, restaurants en tourbedrijfjes. Toch voelt dit niet zoals Marbella of een Turks resort. Er hangt een rustige sfeer die het Braziliaanse zon, zee en strand perfect beschrijft. De zonsondergang is een van de mooiste ter wereld en wordt elke avond met honderden vanop een grote zandheuvel bewonderd.

 

5. Uitrusten in Atins

 
10x doen Noordoost Brazilië
 

Verscholen aan de rand van de zandduinen van Lencois Maranhenses en alleen bereikbaar met een bootje ligt het kleine Atins. Het is de perfecte plaats om uit te rusten, de zandduinen te verkennen en heerlijke vis te eten.

 

4. Chapada Diamantina

 
10x doen Noordoost Brazilië
 

Zo'n 400 kilometer ten westen van Salvador ligt het uitgestrekte natuurpark Chapada Diamantina. Het prachtige plateauvormige gebergte herbergt verschillende grote grotten en hoge watervallen. Het is perfect om te wandelen en even te ontsnappen aan de hitte van Salvador.

 

3. De zandduinen van Lencois Maranhenses

 
10x doen Noordoost Brazilië
 

Ten oosten van Sao Luis strekt zich een gigantisch duingebied uit. De duinen zijn uniek door de zoetwaterlagunes die na het regenseizoen ontstaan tussen de duinen. Ze zijn heerlijk om in te zwemmen en vormen het prachtige decor voor een van de mooiste zonsondergangen ter wereld.

 

2. Ibissen spotten in de Paraiba delta

 
10x doen Noordoost Brazilië
 

De Parnaiba delta is uitgestrekt natuurgebied boordevol vogels, apen en kaaimannen. Met een kleine speedboot cruise je door de groene delta genietend van de prachtige flora en fauna. Het hoogtepunt van de delta zijn de prachtige rode ibissen. Elke avond verzamelen ze met duizenden op een klein eiland in het midden van de rivier, dat geleidelijk roder en roder kleurt. Een onwaarschijnlijk mooi natuurfenomeen dat nergens anders zo te zien is.

 

1. Fernando de Noronha

 
10x doen Noordoost Brazilië
 

400 kilometer van Recife liggen de paradijselijke eilanden Fernando de Noronha. Ze zijn alleen per vliegtuig te bereiken en hebben een gelimiteerd aantal bezoekers waardoor het als een privé-eiland voelt. De stranden, de natuur en de onderwaterwereld zijn adembenemend en perfect om enkele dagen weg te dromen.

1 Comment

  1. Rob schreef:

    Reisburo begonnen…?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *