parallax background

22 foto’s waardoor jij naar Argentinië wilt

cycling in the dust
Onbekend Paraguay
april 4, 2018
De groene hel Transchaco
De groene hel
april 16, 2018
 

Argentinië op eigen kracht

 

Argentinië is het land waar we al lang heel wilden. We hoorden verhalen over bergen, ruige landschappen, voetbal, tango en Patagonië. Na tien maanden wereldreis komen we eindelijk aan in Buenos Aires en blijven maar liefst acht maanden in het gigantische land. We trekken het land door op eigen kracht en fietsen langs onbekende plaatsen, langs authentieke cultuur en langs toeristische hoogtepunten. Af en toe laten we de fietsen achter en trekken met de rugzak op zoek naar meer Argentinië. We leren alles over de mensen en hebben meer van het land gezien dan de meeste Argentijnen.

 
 
 
 
 
 

Argentinië is het 8e grootste land in de wereld (na Rusland, Canada, VS, China, Brazilië, Australië en India). Het is 92 keer zo groot als België en 67 keer zo groot als Nederland.

 
 
 
 
 
 
 

De hoogste berg van het volledige Amerikaanse continent ligt in Argentinië, de Aconcagua. De berg is 6962 meter hoog en kan tijdens een expeditie van ongeveer drie weken beklommen worden.

 
 
 
 
 
 

Overal in Argentinië staan borden 'Las Malvinas son Argentinas'. De Argentijnen beschouwen de Falkland eilanden als hun eigendom en blijven vechten om de eilanden terug te krijgen.

 
 
 
 
 
 

Argentinië heeft een landgrens van 5308 kilometer met Chili. Ook met de Chilenen leven ze op gespannen voet, omdat de Chilenen de Engelsen steunden tijdens de Falkland oorlog.

 
 
 
 
 

Comments are closed.