parallax background

Weekend on the road

Quest to the unaffected world
oktober 13, 2014
Djúpalónssandur beach
Expeditie IJsland
mei 14, 2015
 

Gear test met de Transalp

 

De langste beklimming met de motor tot nu toe zal de Utrechtse Heuvelrug geweest zijn. Niet bijzonder spectaculair, zeker niet als je motor “Transalp” heet. Het werd hoog tijd voor een trip naar het Zuiden waarbij ik direct mijn nieuwe outdoor gear kon testen ter voorbereiding op IJsland. Mijn oude slaapzak met een comforttemperatuur van +15 graden zal daar niet voldoen, maar de nieuwe Vaude Cheyenne slaapzak zou heel wat beter moeten zijn.

Vrijdagavond probeerde ik voor het donker zover mogelijk in Zuid Limburg te raken. Op een verlaten kampeerplaats in de buurt van Sittard kon ik mijn tent net in het licht opzetten. ’s Ochtends vroeg stond er ijs op de tent en was het zadel van de motor bevroren. Daar heb ik ’s nachts weinig van gemerkt wat een goed teken is dat de slaapzak perfect is! Op weg naar de Ardennen kwam ik duizenden tourfietsers tegen die de Amstel Gold Race reden en ik voelde mij net een wedstrijdmotor tijdens de koers.

Dit was een totaal nieuwe ervaring met motorrijden vergeleken met het platte Nederland en Vlaanderen.

 

Het betere werk begon vanaf Luik. Heerlijke wegen om over te cruisen afgewisseld met straten waar het asfalt helemaal verdwenen was zodat er een echt off road gevoel ontstond. Dit was een totaal nieuwe ervaring met motorrijden vergeleken met het platte Nederland en Vlaanderen. Na een hele dag rondtuffen, belande ik op een kleine camping en kreeg een idyllisch plekje aan de rivier. Op een paar honderd meter lag een frituur en meer je heb je niet nodig om het weekend perfect te maken.

Zondag stopte ik even bij de Amstel Gold Race om de echte profs aan het werk te zien, al is de hele organisatie interessanter dan de 10 seconden dat de renners voorbij komen gevlogen. Heel het weekend lang heb ik uitvoerig de GoPro kunnen testen, al ben ik op zaterdagochtend de zuignap kwijtgeraakt zodat ik de GoPro alleen op mijn helm kon zetten. De beelden zijn wel fantastisch, resulterend in het volgende filmpje (voor HD moet je even doorklikken rechtsonder in het filmpje)!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg onze reis!

Onze nieuwste verhalen en avonturen wil je niet missen! Laat je email achter en ontvang 10 keer per jaar onze nieuwsbrief!

You don't want to miss our latest stories and adventures! Leave your email and you'll get our newsletter 10 times in a year!

 

Gelukt! Je krijgt binnenkort de eerste nieuwsbrief in jouw mail!