parallax background

Ultieme test voor de Weissensee

Te amo Bolivia!
september 20, 2015
Priezdoufe en bruine sneeuw
januari 2, 2016
 

26 januari 2016 is de grote dag, dan schaatsen Wim van der Meer en ik de alternatieve elfstedentocht op de Weissensee. In december is de langste openlucht schaatsbaan van Flevonice het decor van de ultieme test in de voorbereiding. Tot nu toe hadden we niet meer dan 50 kilometer geschaatst, amper een kwart van de afstand op de Weissensee. Vandaag staan er 34 ronden van 3 kilometer op het programma, 102 kilometer schaatsen.

Laat de Weissensee maar komen!

Vol spanning en een tikkeltje nerveus beginnen we aan de uitdaging. Stiekem hopen we binnen 5 uur klaar te zijn zodat we met een gerust hart naar Oostenrijk kunnen reizen. Al snel blijkt dat het tempo in de buitenlucht met rechtse en linkse bochten een stuk lager licht dan op een overdekte schaatsbaan. Samen met vele andere tourtochtrijders rijden we ronde na ronde, af en toe een keer stoppen om de nodige stempels te verzamelen en de tank bij te vullen. Halverwege klokken we af op iets meer dan 3 uur, net te traag voor de tijdslimiet van 12 uur op de Weissensee.

De laatste 20 kilometer zijn het zwaarste, de rug wil niet meer buigen en de voeten willen uit de schoenen. Ik kom binnen op 5u en 40 minuten, Wim doet een half uur langer over de 102 kilometer. In Oostenrijk zal het net een tandje sneller moeten om de limiet te halen, maar dankzij deze training heeft Wim zijn strategie alvast klaar. De rugzak gevuld met proviand en vervolgens 12 uur non stop schaatsen om daarna uitgeteld over de streep te schaatsen. Ik ga zelf voor een sneller groepje om af en toe te kunnen pauzeren om te eten en drinken. Laat de Weissensee maar komen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg onze reis!

Onze nieuwste verhalen en avonturen wil je niet missen! Laat je email achter en ontvang 10 keer per jaar onze nieuwsbrief!

You don't want to miss our latest stories and adventures! Leave your email and you'll get our newsletter 10 times in a year!

 

Gelukt! Je krijgt binnenkort de eerste nieuwsbrief in jouw mail!