parallax background

Met Maxima op reis

Belgian cyclists on Ruta 40 in Argentina
Ruta 40
oktober 24, 2017
Traditional Argentinian goat shepherd posing for a portrait picture
Dario Sepúlvada
oktober 28, 2017
 

Met Maxima op reisDeze gastblog is geschreven door Rob Agasi, de vader van Zoë

 

Voordat het Weleaf Duo de Argentijnse aarde met tweewielers geschoffeld hebben, hadden wij (ouders van) al 3 jaar eerder dit halve halfrond doorploegd met ijzeren ros op 4 wielen. Argentina, Pays d'Argent, Plata country of Zilverland mag er zijn: Van Tropisch oerwoud in het Noorden tot Gletsjers in het Zuiden, en Woestijn bergen met zoutmeren in het Westen tot de uitgestrekte pampa's in het midden en Oosten. Bevolkt door Europeanen, Indianen en Afrikanen, ontdenkt door Spanjaarden, maar merendeels Italiaanse stamvaders.

Ons toertje dekt deels af van het Weleaf doet en gaat doen. Wij passeerden: Vier miljoenensteden Buenos Aires, Cordoba, Mendoza & Salta. 800 km bus trip door Pampa's. 3.500 km fourwheeldrive door Andes met 4000 m hoge passen. 200 km bus trip door regenwoud.

Elk beetje stad heeft een plein, genaamd naar San Martin, de vrijheidstrijder en Evita is nog steeds een bedevaart plek. Een klein vorkje prikken is er niet bij, maar minsten een pond vlees verorberen is bijna een dagelijkse bezigheid. En afstanden.......... in lichtjaren.

Nu verwacht je van zo'n grote wereldspeler dat men ook enige buitenlandse talenkennis heeft. Maar met Spaans als tweede wereldtaal in de zak, zijn ze van mening dat het volstaat en buiten Buenos Aires kent men geen Engels in Hotels, Autoverhuur bedrijven en zelfs in de universiteit van Cordoba was het moeilijk een docent te vinden die over grens sprak.

Nu is handen en voeten taal een wereld taal. Houdt een bankbiljet tegen de muur en ze begrijpen dat je bankautomaat zoekt. Toch zijn ze wel zo nieuwsgierig als je geen Spaans spreekt wat dat voor een land dan wel mag zijn waar je vandaan komt. The Netherlands of Pays Bas zegt ze niets. HOLLAND lijkt niet onbekend, maar ja, wat is dat ook al weer.....?

Dan is het tijd om de smartphone te trekken en een foto van Maxima te showen. De ogen slaan open, een lichte verbazing en dan een brede grijns. De boodschap schijnt begrepen te zijn en het ijs is gesmolten. "She is beautifull..!!" komt er net uit. Ga je naar Argentinië >> Ik neem mee; tandenborstel, pinpas, ..... en "MAXIMA"

1 Comment

  1. ELLEN schreef:

    Leuke anekdote.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg onze reis!

Onze nieuwste verhalen en avonturen wil je niet missen! Laat je email achter en ontvang 10 keer per jaar onze nieuwsbrief!

You don't want to miss our latest stories and adventures! Leave your email and you'll get our newsletter 10 times in a year!

 

Gelukt! Je krijgt binnenkort de eerste nieuwsbrief in jouw mail!