parallax background

Vakantiefoto aan de muur

Liften naar Buenos Aires in Ushuaia
Liften naar Buenos Aires
maart 16, 2018
altijd lachen bij bezoek in een familie
Altijd maar lachen
april 3, 2018
 

Foto op canvas review

 

Wat doe jij met al die honderden vakantiefoto’s? Wij maken altijd een fotoboek met onze mooiste foto's, maar af en toe maak je een foto die je dagelijks zou willen zien. Je kan de foto als achtergrond gebruiken op de computer, in het klein printen voor op de koelkast, of in het groot de foto afdrukken op canvas. Wij probeerden een foto op canvas van Albelli en zijn heel blij met onze prachtige Chileense Gaucho foto.


Wat is een foto op canvas?

Canvas is het materiaal waarop de foto gedrukt wordt. Het is een schildersdoek, strak gespannen over een houten lijst. Het doek heeft een licht grove structuur waardoor de foto van dichtbij niet heel scherp is, maar vanop afstand levendig oogt. Het resultaat heeft veel weg van een schilderij, maar dan met jouw eigen foto.


Waar moet je op letten bij het selecteren van de foto?

Je hebt vast meerdere mooie foto’s die je op groot formaat kan afdrukken. Hoe selecteer je de foto die perfect is voor een canvas?


Kwaliteit

De foto wordt sterk uitvergroot en moet daarom van hoge kwaliteit zijn. Als de foto een beetje onscherp is, of licht bewogen, zal dit extra opvallen bij het uitvergroten van de foto. Het online programma waar je de foto bestelt, zal automatisch aangeven of de resolutie van de foto groot genoeg. Met de camera’s van tegenwoordig zal het geen probleem zijn, dus je moet vooral zelf opletten dat je een scherpe foto selecteert.


De kleuren van de foto

Misschien weet je al waar je de foto wil hangen in je huis. Je kiest dan best een foto die past bij de kleur van de meubels, de gordijnen of de muur. Als je helemaal geen idee hebt, kan je best een neutrale foto nemen met rustige kleuren die overal past. Een rustige foto werkt over het algemeen beter dan een drukke foto want die eist al snel de aandacht op in de ruimte. Het online programma heeft een preview optie waarbij je de foto kan bekijken in een woonkamer, al is de inrichting nogal pover en zijn de kleuren van de bank heel erg schreeuwend.


Wat voor foto kies je?

Dat is natuurlijk heel erg subjectief, maar de foto hangt de komende jaren in de woonkamer, op je slaapkamer of in de keuken. Wij kozen bewust voor een foto die ons als fotograaf heel erg raakt. De foto is gemaakt in Chili terwijl Olivier praat met een traditionele Gaucho op een paard. De foto is de samenvatting van onze wereldreis op de fiets. Door het langzame reizen op de fiets, ontmoeten we de lokale mensen en cultuur. Wij zijn als fietsers interessant voor de lokale inwoners, terwijl wij meer willen weten over het leven in het land. De foto laat de cultuuruitwisseling perfect zien en is voor ons als fotograaf een ideale herinnering aan onze reis. We twijfelden lang tussen een andere optie waarbij wij beiden op de foto staan, maar we kozen uiteindelijk voor de fotografisch mooiste foto. Een andere optie is een fotocollage waarbij je meerdere foto’s op de canvas print. Dit is vooral leuk als je meerdere foto’s hebt die de essentie van de reis laten zien. Een collage is heel geschikt voor verschillende foto’s met gezichten en personen, maar niet voor verschillende mooie landschapsfoto’s omdat die vaak niet zo mooi te combineren zijn.

Onze fotoboeken en onze foto op canvas liggen thuis op ons te wachten en zijn het beste souvenir van onze reis, al duurt het misschien meer dan een jaar voordat we ze zelf kunnen aanraken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg onze reis!

Onze nieuwste verhalen en avonturen wil je niet missen! Laat je email achter en ontvang 10 keer per jaar onze nieuwsbrief!

You don't want to miss our latest stories and adventures! Leave your email and you'll get our newsletter 10 times in a year!

 

Gelukt! Je krijgt binnenkort de eerste nieuwsbrief in jouw mail!