DIT ZIJN WIJ


Zoë & Olivier

ONS VERHAAL

De wereld is onze school

Wij zijn Zoë Agasi en Olivier Van Herck. Jong, energiek en boordevol enthousiasme! We bewandelen onze eigen weg op deze aarde, genietend van de zoektocht naar cultuur, natuur, avontuur en geluk. We Leaf. We laten de verplichtingen van vaste contracten en een eigen huis achter ons en springen de vrijheid in. Flexibiliteit, creativiteit en tijd om talenten en kennis te ontwikkelen krijgen we daarvoor in ruil, met zekerheid een ongekende rijkdom.

Het doel is duidelijk, de weg ernaartoe onbekend, maar stap voor stap leren we van elke beslissing die we nemen en komen dichter bij het leven van onze droom. Door deze momenten vast te leggen in woord en beeld willen we de schoonheid van onze aarde laten zien en anderen inspireren om uit hun “cirkel van zekerheid” te stappen.

VISIE & MISSIE

Durf te veranderen!

Mensen dromen ervan om hun passies na te streven. Iedereen kiest daarin zijn eigen weg en tijdspad. Voor ons is reizen en het onbekende ontdekken de ultieme manier is om dat eigen pad te vinden. We hebben een rijkdom aan middelen, maar zitten gevangen in een wereld van verplichtingen, anonimiteit en zekerheden. Eigenlijk zijn we arm aan de werkelijke rijkdom in de wereld: vrijheid, ervaringen en ontmoetingen.

Tijdens de zoektocht naar ons pad willen we de mensen en plaatsen ontdekken die onze wereld duurzamer maken. Het dagelijkse nieuws focust op rampen, crisissen en verderf, maar de successen halen zelden de voorpagina. Onze wereld zit vol met inspirerende persoonlijkheden die het tij keren. Ze starten ecosystemen opnieuw op, lossen vervuiling op en herstellen de natuurlijke balans. Wij willen het verhaal ontdekken achter de gezichten van deze pioniers en ze een plaats geven die ze verdienen. Samen zorgen we voor verandering!

VOLG JE DROOM


We gaan op reis omdat we van reizen houden, en vinden dat dit, en de mensheid in het algemeen, hand in hand kan gaan met een gezond en eerlijk milieu. ‘Doen’ is voor ons het antwoord op transitie naar een schonere wereld. Wij willen lokale doeners ontmoeten en hun verhalen delen middels schrift en beeld. Klein verzet is het begin van een grote verandering. Als echte oudoor liefhebbers willen we tijdens het reizen het genot van de natuur laten zien en onderdeel zijn van de verandering naar een duurzamere wereld!

We proberen zo bewust mogelijk te leven en te reizen om zo anderen te inspireren hetzelfde te doen. Daarom vertrekken we met de fiets en steken we met een zeilboot de oceaan over. We zijn er heel bewust mee bezig, maar ook wij lusten wel eens een stukje vlees en houden ervan om motor te rijden. De duurzame mentaliteit is veel belangrijker dan pure opoffering.


Volg onze droom! klik hier

TRAAG EN TOEGANKELIJK


Ons doel is eenvoudig: plan niet het volledige pad, maar laat alle ervaringen en ontmoetingen het pad vormen. We willen toegankelijk zijn en lokale mensen, culturen en natuur ontdekken. Daarom starten we met de fiets, om later verder te gaan met de vervoersmiddelen die op ons pad komen.

We reizen zoveel mogelijk 'op eigen kracht', dat wil zeggen te voet, met de fiets, al zeilend of per kano. Door het langzame reizen worden wij tot diep in de cultuur gezogen en kennen we veel van het land, de local en de omgeving die we passeren. Tijdens onze reis worden afstanden plots weer afstanden. Wij willen onze lezer inspireren om ook op eigen kracht te reizen en te ontmoeten, gewoon omdat het kan!


Meer lezen over deze thema's? ontdek het hier

ZOË EN OLIVIER


Olivier groeide op in België, studeerde burgerlijk ingenieur in Leuven en verliet in 2010 het moederland om zijn liefde (Zoë) te volgen naar Nederland. Daar werkte hij als asset manager, verantwoordelijk voor alle wegen en openbare verlichting in Rotterdam. Het schrijven zit hem in de genen. Daarnaast ontwikkelde hij zijn fotografie- en filmskills in zijn vrije tijd, met als hoogtepunt het winnen van een travelvideo contest. Voor Fox Travel mocht hij promotie video’s maken in Zuid Afrika. Nu laat hij zijn veilige thuis haven achter zich en verkiest het avontuur in zijn nieuwe functie als wereldreiziger..

Zoë groeide op in Breda. Haar ouders hebben de 'reishonger' er met de paplepel in gegoten. Gemaakt in Jamaica en vanaf het eerste levensjaar op sleeptouw naar verre bestemmingen, vertrok Zoë al met 16 jaar op soloreis. In Rotterdam volgde ze de studie Industrieel Product Ontwerpen, waar ze haar eigen idealen ontdekte in duurzaamheid. Gelijktijdig trainde en woonde Zoë in Amsterdam om te werken aan haar grote sportcarrière. Twee jaar speelde Zoë voor het Nederlands Sevens Rugby Team. Het laatste half jaar combineerde ze dit met het opzetten van duurzame projecten en het ontwikkelen van haar grafische talenten. En nu op naar de volgende droom, als wereldreiziger opzoek naar transitie pioniers!


 • Zoë Agasi

  Zoë Agasi

  Alvorens Zoë goed en wel lopen kon, had ze verre continenten gezien. Avonturier en ontdekkingsreiziger is haar met de paplepel ingegoten. Weliswaar over lastige kliffen en door donkere bossen, maar tegenslagen brengen het sterkste in mensen naar boven, doorzettingsvermogen. Gewoon is niet genoeg, niet gewonnen, is verloren en een half antwoord bestaat niet.

  Zoë haalt overal het maximale uit. Op school, in het Nederlands Rugbyteam en uit haarzelf. Met passie van hier tot aan de maan en terug stort ze zich op haar doelen. Een van die grote doelen, is de wereld verbeteren. Door zelf te ontdekken wat goed is, eerst zichzelf te veranderen en vervolgens de rest. Stap voor stap vergroot haar cirkel van invloed op weg naar een duurzame wereld.

  Aan de binnenkant van die ambitieuze winnaar, schuilt een gevoelsmens met een heel groot hart. Met een scherp oog voor schoonheid, niet alleen voor de medemens, maar ook alles daaromheen. Aangevuld met een bijzondere creativiteit en een aanstekelijk enthousiasme. Doe daar een grote dosis nieuwsgierigheid bij en je hebt Zoë Agasi op haar best.

  Olivier Van Herck

 • Olivier Van Herck

  Olivier Van Herck

  Hij kijkt een keer op zijn kaart, pakt zijn spullen en is weg. Als Olivier iets in zijn hoofd haalt, is dat plan nog moeilijk te wijzigen. Hij is een topsporter in het uitvoeren van zijn ‘targets’. Efficiënt, actief en vastberaden zijn begrippen die hem kenmerken.

  Het zijn ook de begrippen die hem naar deze reis leiden. Met het doel op zelfontdekking en zelfontplooiing in alle vormen is Olivier op zoek hoe hij het maximale uit zijn talent kan halen. Hij weet wat hij graag doet, maar leert veel liever hoe deze concreet te maken.

  Met zijn analytisch en planningsvermogen zal Olivier de rol van coördinator snel op zich nemen. Zowel in het navigeren tijdens de reis als bij het helpen en opbouwen van duurzame projecten. Hij weet organisaties praktisch en concreet te maken. Zijn ‘kom we gaan het gewoon doen’ mentaliteit zal van ongekende waarde zijn.

  Ordelijk, lief en actief is Olivier voor mij het beste reismaatje.

  Zoë Agasi

   

1 / 1

ONZE WAARDEN

LEF


Leven is het meervoud van lef. Durf je angst te overwinnen en te gaan voor je eigen leven!

BEWUST


We proberen zo bewust mogelijk te leven en reizen om zo anderen te inspireren hetzelfde te doen.

AVONTUURLIJK


Elk avontuur biedt de kans op een nieuwe uitdaging, ervaring en levensles.

ACTIEF


Elke dag actief zijn is de allerbeste methode voor een gezond lichaam en een frisse geest.

MEEST GELEZEN VERHALEN

mei 27, 2017
Sailing girl on the ocean

Gevangen op de Atlantische Oceaan

Eenmaal in bed slaap ik niet en lees ik een verhaaltje in 'kippensoep. Verhaal 8, twee wolven. Hij slaat de plank raak. ..
april 21, 2017
african fishermen sleeping on the beach

The smiling coast of Africa

Onder de brandende Afrikaanse zon varen we langzaam richting de monding van de rivier. De monding is zo breed dat...
maart 26, 2017
Climbing in the mast of a sailing boat

Ieder zijn eigen weg

"It is a too big risk for us" zijn de pijnlijke woorden van Dieter en Margrit als Olivier vertelt dat hij toch wil oversteken naar Brazilie...
oktober 20, 2016
Langs oude wegen uitgelicht

Langs oude wegen en pelgrimssteden

De benen zouden weer fris moeten zijn, de fietsen opgepoetst en de kleren uitgewassen. Na de ...
 

I am sustainable

I am only one, but I am one. I cannot do everything, but I can do something, that something is to be the right example and inspire you. Are you the second one?

- Zoë Agasi

BECOME A FRIEND


Do you like what we are doing? Work with us and support us!

SOCIAL LEAFS

Volg ons op social media


WeLeaf voor pop up

Volg onze reis!

Onze nieuwste verhalen en avonturen wil je niet missen! Laat je email achter en ontvang 10 keer per jaar onze nieuwsbrief!

You don't want to miss our latest stories and adventures! Leave your email and you'll get our newsletter 10 times in a year!

 

Gelukt! Je krijgt binnenkort de eerste nieuwsbrief in jouw mail!